Big Spotters Hill

In de Groene Weelde, een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen, vind je de Big Spotters Hill. Deze bijzondere piramidevormige heuvel geeft je een waanzinnig uitzicht over de Haarlemmermeer. In de zomer is het prachtige gebied van de Groene Weelde een populaire trekpleister voor wandelliefhebbers, maar ook het decor voor verschillende gave muziekfestivals.
Big Spotters Hill met fietser ervoor

Bijzonder uitzichtpunt 

Big Spotters Hill in Vijfhuizen werden aangelegd op een kunstmatig eiland voor de Floriade 2002 in Haarlemmermeer. Het uitzichtpunt is maar liefst 22 meter hoog en is gemaakt van het zand en de aarde die vrijkwam tijdens het uitgraven van het Floriadeterrein. Dit terrein vormt nu één geheel met Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos.  

Gaaf weetje: de vorm is geïnspireerd door de bekende Piramide van Cheops in Egypte Wat ook leuk is om te weten is dat de heuvel oorspronkelijk werd aangelegd voor de tuinbouwtentoonstelling Floriade Haarlemmermeer, waardoor Big Spotters Hill een mysterieuze hoofdrol speelde in het Suske en Wiske stripalbum 'De Fleurige Floriade'. 
 

Activiteiten in Big Spotters Hill  

Big Spotters Hill trekt veel sportliefhebbers aangezien de heuvel ideaal is voor een stevige heuveltraining. Als beloning voor de klim geeft de Big Spotters Hill je dankzij zijn hoogte een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Met helder weer kun je zelfs de duinen zien! Een paar keer per jaar vinden er evenementen plaats in Big Spotters Hill, waaronder Mysteryland, een groot jaarlijks muziekfestival. 

Kom je met de auto, dan kun je gemakkelijk parkeren in Big Spotters Hill. Parkeren kan gratis bij het Pannenkoeken Paviljoen Cruquius in Cruquius en bij de ingang van het Herdenkingsbos aan de Spieringweg in Vijfhuizen. Bereid je voor op een flinke klim en geniet van het uitzicht!