De Groene Weelde: verken de natuur & kom wandelen in Vijfhuizen

In Vijfhuizen, op de grens met Hoofddorp en Cruquius, ligt de Groene Weelde. Dit recreatiegebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en het grotere recreatiegebied Spaarnwoude Park. In de zomer is de prachtige omgeving van de Groene Weelde een populaire trekpleister voor wandelaars en hondenbezitters en vormt het gebied het decor voor verschillende evenementen en muziekfestivals.
Waterpartij in de groene weelde

Wandelen in Spaarnwoude 

De Groene Weelde is een ideale plek om te wandelen in Spaarnwoude. Heb je een hond? Dan maak je jouw trouwe viervoeter erg blij door hem mee te nemen naar de Groene Weelde. Het gebied heeft bossen, speelvelden, waterpartijen en mooie brede waterlopen met wilde natuuroevers waar honden bijna overal het hele jaar los mogen lopen. Er is zelfs een speciale zwemplek voor honden waar ze lekker het water in kunnen, ideaal voor tijdens warm weer. 
 

Prins Bernhard Bos 

Een ander fijn wandelgebied vind je bij de Kruisweg. Hier ligt het Prins Bernhard Bos, een mooi wandelbos van 40 hectare groot. In dit bos zijn bomen en struiken geplant die ouder en groter zijn dan wat normaal geplant wordt, zodat het gehele bos een mooi volgroeid uiterlijk heeft. Het bos is een eerbetoon aan prins Bernhard, vanwege zijn geweldige inzet voor de natuurbescherming. In het bos staat zelfs een boom die bij de aanleg van het bos door prins Bernhard zelf is geplant. 

Big Spotters Hill 

In de Groene Weelde vind je een unieke plek. Big Spotters Hill is een heuvel met op de top een uitzichtpunt van maar liefst 22 meter hoog. Deze heuvel is aangelegd op een kunstmatig eiland, speciaal voor de Floriade 2002 in Haarlemmermeer. Wanneer je op de top van deze piramidevormige heuvel bent heb je een waanzinnig uitzicht over de Haarlemmermeer. In de zomer vinden er evenementen plaats bij Big Spotters Hill, waaronder Mysteryland, een groot jaarlijks muziekfestival.  

Trek je wandelschoenen aan en kom de natuur eens verkennen in de Groene Weelde. Het geweldige uitzicht van Big Spotters Hill zal je zeker niet teleurstellen! 

Contact

Groene Weelde
Spieringweg 536
Vijfhuizen
Nederland