Golfclub Houtrak: uitdagende golfbaan in Halfweg

De prachtige golfbaan van Golfclub Houtrak ligt in Halfweg. De holes zijn hier uitdagend en de golfbaan heeft de status van Championship course. Hier voelen zowel de recreatieve golfer als de prestatiegolfer zich enorm thuis. Vanaf het royale terras van het clubhuis heb je zicht op maar liefst zes holes. De par-3 veertiende hole wordt geroemd als één van de mooiste golfholes van Nederland.
Golfer met tas over schouder lopend op pad

Golflessen bij Houtrak Golf Academy  

De Academy van Golfclub Houtrak is één van de bekendste golfscholen van Nederland. Veel professionals van de Houtrak Golf Academy hebben aan de wieg gestaan van de landkampioenschappen die de club heeft veroverd. Daarnaast hebben zij ook een groot aantal leden het enthousiasme en de eerste beginselen van het golfspel geleerd. Wil je beginnen met golfen? De professionals van Golfclub Houtrak staan voor je klaar!  

Het ontstaan van de Golfclub Houtrak 

Begin jaren ‘90 wilde een groep fanatieke golfers een ‘eigen’ golfbaan. En het moest één van de beste banen in Nederland worden. De golfbaan in Halfweg werd ruim opgezet voor de echte golfliefhebber. De uitdagende aangelegde holes uit 1996 werd snel bekend. Binnen tien jaar kwam al de eerste grote wedstrijd naar de club. Een jaar later volgde de Europese Challenge Tour. Op sportief gebied maakte Houtrak ook snelle ontwikkelingen door. In 2004 veroverde Houtrak de titel in de hoofdklasse en werd daarna, tot nog toe als enige Nederlandse club, Europees Kampioen. 

Kom jij golfen in Halfweg? Voor een gezellige dag in de buitenlucht kan de professional en recreant hier een balletje slaan richting de holes!  

Golfers bij het afslaan op golfbaan Houtrak

Contact

Golfclub Houtrak
Machineweg 1b
1165 NB Halfweg
Nederland