Landgoed De Olmenhorst

Op Landgoed De Olmenhorst is het hele jaar door feest. In het najaar kun je zelf appels plukken in de boomgaard. Oogst je eigen adoptie-appelboom of koop verse appels en peren bij De Fruitloods. In het voorjaar kun je heerlijk wandelen door de bloesembomen op het landgoed. Op De Olmenhorst is veel te beleven. Wat dacht je van kamperen of picknicken tussen de fruitbomen? Doe mee aan een rondleiding, ga met de kids op speurtocht of kom hightea-en. Op het landgoed vinden het hele jaar evenementen plaats en zijn meerdere ateliers gevestigd. De Olmenhorst is een geliefde plek om te trouwen.
Boomgaard bij Landgoed De Olmenhorst

Historie Landgoed De Olmenhorst


Na de drooglegging van de Haarlemmermeer kwam de Amsterdamse koopman Stephanus de Clercq naar Lisserbroek. Hij kocht hier de eerste grond van De Olmenhorst en stichtte er een boerderij. Toen startte De Clerq al met fruitteelt. Inmiddels runt de zesde generatie het 165 jaar oude familiebedrijf. De boomgaard is nu vele voetbalvelden groot, wordt gerekend tot de lijst ‘natuurschoon’ en is een vogelparadijs. Er staan zo’n 50.000 appelbomen en 10.000 perenbomen! Van zonsopkomst tot zonsondergang is het landgoed toegankelijk. De hond mag zelfs mee, maar moet wel aan de lijn blijven.

Boomgaard Olmenhorst met kind op pony
interieur boerderijwinkel de Olmenhorst
Festival op Olmehorst met mensen op zitjes in het gras

Wat te doen op De Olmenhorst Lisserbroek?

Je kunt De Olmenhorst het hele jaar bezoeken. De mooiste tijd is natuurlijk het voorjaar wanneer alle bloesem bloeit of in het najaar als het fruit geoogst wordt. In De Fruitloods kun je zeven dagen per week koffie drinken met een gebakje, lekkere lunchen of ‘Margrit’s high tea’ ervaren. Hier is ook de winkel met sappen en jams van het merk De Olmenhorst. In het seizoen koop je hier de verse oogst. Wil je iets bijzonders organiseren voor een vriend of geliefde? Ga dan picknicken in de boomgaard. Bij De Fruitloods kun je een goedgevulde mand met heerlijke broodjes en lekkere versnaperingen bestellen. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet en op de agenda staan altijd leuke evenementen zoals een Franse markt.

 

Appels plukken op De Olmenhorst

Wist je dat je een boom uit de boomgaard kunt adopteren? Als boomeigenaar mag je als eerste langs komen om in het najaar ‘jouw’ appels te plukken! De pluktijd start medio september. Wanneer precies is afhankelijk van het ras en het weer. Heb je geen eigen boom geadopteerd? Doe dan mee aan de pluk met een gids. Voor schoolklassen en kinderopvang zijn er ook aparte plukdagen. Opa’s en oma’s geven hun kleinkinderen vaak een eigen adoptieboom cadeau. Voor families uit het hele land is de zelfpluk een echte traditie! 

Voorkant boerderijk Olmenhorst gezien door boomgaard
Kaartje Olmenhorst met eigengemaakte producten

Kamperen bij de Olmenhorst

 
De Olmenhorst heeft een kleine eenvoudige camping met vijftien kampeerplekken. Geniet jij optimaal van je rust en heb je niet veel nodig om een fijn te kamperen? Dan is De Olmenhorst een goede camping voor jou. Er is een eenvoudige toiletwagen met wasbak en beperkt stroom beschikbaar. Via e-mail of telefoon kun je een aanvraag doen. Tijdens het plukseizoen kun je overigens niet komen kamperen.

 

Trouwen op Landgoed De Olmenhorst

Droom jij van een bruiloft tussen de perenbomen met je voetjes in het gras? Het kan op De Olmenhorst. Op het landgoed zijn vijf verschillende ceremonieplekken en er is genoeg ruimte voor een uniek trouwfeest. Geniet met je gasten aan lange tafels tussen de (bloesem)bomen. Alles is mogelijk voor een bijzondere dag samen met de liefste mensen om je heen.

 

Wat kom jij beleven op De Olmenhorst? Ontdek deze unieke plek in Haarlemmermeer!

Contact

Landgoed De Olmenhorst
Lisserweg 481
2165 AS Lisserbroek
Nederland