Van Wees Zuivelboerderij: verse kaas uit Haarlemmermeer

Wil je verse kaas uit Haarlemmermeer? Op de zuivelboerderij van Wees in Nieuw-Vennep wordt boerenkaas gemaakt met de melk van de eigen koeien. Ambachtelijke boerenkaas natuurlijk de lekkerste kaas, je proeft de liefde en passie. Deze Van Wees kaas is extra bijzonder, want kaasboerderij Van Wees mocht zich een jaar lang Nationaal Kampioen ‘Boeren kaasmaken’ noemen.
Kazen op rijen planken bij zuivelboerderij van wees

Winkeltje met Van Wees kaas

 
In het kleine winkeltje bij de boerderij Van Wees liggen verschillende kazen voor je klaar. Voordat je een keuze maakt uit al die heerlijke kazen, wil je eerst natuurlijk stukjes proeven. Naast de ‘gewone’ jonge en oude kaas maakt de zuivelboerderij Van Wees zelf ook heerlijke kruidenkazen. Hierdoor is er altijd wel een smakelijke kaas te vinden. In het winkeltje kun je ook melk, yoghurt, boter en eieren kopen. Allemaal vers vanaf de boerderij.  

Koeien in stal bij Zuivelboerderijk van Wees
Kinderen proeven blokjes kaas bij Zuivelboerderij van Wees
Kaas in vorm

Ambachtelijke boerenkaas 

Wanneer jij een stuk ambachtelijke boerenkaas koopt, krijg je niet alleen een heerlijk stuk kaas mee maar ook een ervaring. Op het erf stuit je vanzelf op de koeien. Die koeien zijn gemolken en daarmee is jouw kaas gemaakt. In dit gedeelte van Haarlemmermeer vind je weinig veeteelt dus de zwartwitte koeien zijn niet te missen in het Hollandse polderlandschap.  

Lokale producten 

Kaasboerderij Van Wees is een echte lokale kaasboerderij. Tegenwoordig letten we steeds meer op waar ons eten vandaan komt en kopen de meer mensen lokale producten. Een lekker stukje worst van de lokale slager en kaas van de lokale kaasboer. Dit is extra genieten op je boterham of bij de borrel. Ook restaurants gaan steeds vaker lokale producten op de kaart zetten. Van Wees speelt ook in op deze trend.  

Fietsen voor je eten 

Eet jij graag lokale producten? En wil je meer streekproducten winkels in Haarlemmermeer bezoeken? Stap op je fiets, fiets langs de koeien en door de polder. Op de website Fietsen voor mijn eten vind je alle streek adressen. En haal een heerlijk stukje lokale kaas van Kaasboerderij Van Wees. 

Contact

Van Wees Zuivelboerderij
Rijnlanderweg 1166
2153 KC Nieuw-Vennep
Nederland