Café Restaurant De Pelikaan: genieten aan de rand van het Amsterdamse bos
Vaste gasten en mond-tot-mond reclame
Dit café-restaurant zit bijna elke avond wel vol. Grotendeels dankzij mond-tot-mond reclame en de vaste gasten. Aan uitgebreide promotie doet Café Restaurant De Pelikaan daarom niet. Gasten komen er namelijk snel genoeg achter hoe lekker het eten hier is. De chef geeft aan dat koken met verse en eerlijke producten voor hem het leukste is aan hier werken. Ze halen de vis vers uit IJmuiden, in de lente komen er verse asperges van het land en alleen het beste vlees wordt ingekocht. Een andere collega vertelt enthousiast dat je hier echt wordt gewaardeerd om wie je bent. En dit straalt het team dan weer uit naar de gasten.
Franse keuken
Al vanaf het begin is het concept van De Pelikaan onveranderd gebleven. In 2020 heeft Johan het familiebedrijf overgenomen samen met zijn nichtje Dichna. Hij heeft het interieur toen flink onder handen genomen in een verbouwing. Maar de Franse kaart is gebleven, met als paradepaardje de Chateaubriand. Verder is het hier less is more met enkel een zomer- en een winterkaart.
Eten in de tuin of aan het water
Het leuke bij Café Restaurant De Pelikaan is, je hebt ruime keuze in zitplekken. Kies je voor het grote terras, het terras op de steiger, het restaurant binnen óf de serre? Alles is even gezellig. Ook met privé of groter gezelschap kun je hier terecht. Bijvoorbeeld in de prachtige tuin vol met lichtjes en een eigen bar. Sfeervoller kan niet! Dus heb jij een babyshower, bedrijfsuitje of verjaardag? Dan weet je waar je moet zijn.
Café Restaurant De Pelikaan is 7 dagen per week geopend voor lunch, diner en borrel. Je kunt je maaltijden hier ook afhalen. Bekijk de website voor actuele openingstijden en meer informatie.
Café Restaurant De Pelikaan
Café Restaurant De Pelikaan
Nieuwemeerdijk 447
1171PA Badhoevedorp
Nederland