Park De Veldpost in Badhoevedorp: voor mens én dier

Badhoevedorp heeft er een nieuw recreatiegebied bij: Park De Veldpost. Het park is onderdeel van een groene verbinding van natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude: de Groene AS. Neem eens een kijkje in dit bosachtige park van ongeveer 20.000 m2. Je kunt hier struinen door het groen, op een bankje in de zon zitten, picknicken, spelen, een rondje rennen of je uitleven op de sporttoestellen. En hopelijk vinden ook een heleboel insecten, vogels, vleermuizen en amfibieën een weg naar dit park.

Uitzicht

Opvallend zijn de glooiende heuvels van zo’n 4 à 5 meter hoog in het park. Die maken het gebied net wat spannender. Ze doorbreken het rechtlijnige, uitgestrekte landschap van de polder. Bovenop de heuvels heb je een mooi uitzicht over de omgeving en Schiphol.

Voor de liefhebbers van natuur

Er zijn veel bomen gepland in het park waardoor het bosachtig aanvoelt. Op de heuvels vind je vooral struiken. Een afwisseling van verschillende soorten inheemse bomen, ook groenblijvende, die het goed doen in ons klimaat. Een groot insectenhotel en de weidebloemen trekken insecten aan, die weer als voedsel dienen voor de vogels. Verder vind je er een ijsvogelwand, broeihopen voor ringslangen en vleermuiskasten. Kortom: een paradijs voor de liefhebbers van natuur!

Bron: Henk Roolvink
Bron: Henk Roolvink

Wat kun je doen in het park?

Het park is een gave plek om te verblijven. Langs en over de heuvels kun je een rondje wandelen of hardlopen over kronkelende paden. Het park is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Op open plekken staan grote picknicktafels en verspreid door het park vind je bankjes en sport- en speeltoestellen. Allemaal van hout, dat geeft een natuurlijke uitstraling en een lekkere sfeer. Er komt binnenkort ook een Jongeren Ontmoetingsplek.