Ontdek de omgeving van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is het bruisende hart van de Randstad. In de omgeving van Haarlemmermeer vind je dan ook alles waar Nederland bekend om staat. Denk maar aan de prachtige stranden van Zandvoort, de historische binnenstad van Amsterdam. En aan de bloemenshows bij de kleurrijke Keukenhof. Wij zetten hier alle bezienswaardigheden in de buurt van Haarlemmermeer voor je op een rij!
Gekleurde tulpen in de keukenhof
Een van de grachten van Amsterdam gezien vanaf een brug
1

Amsterdam 

De hoofdstad van Nederland ligt op een steenworp afstand van Haarlemmermeer en is een populaire bestemming voor toeristen. Veel mensen vinden de open en tolerante sfeer hier vooral heel prettig. Je kunt hier genieten van de vrijheid, diversiteit en inclusiviteit van het straatbeeld. Ook vind je hier de prachtigste musea. Zoals het wereldberoemde Van Gogh Museum met schilderijen van Vincent van Gogh. Of het Rijksmuseum met als pronkstuk het schilderij De Nachtwacht van Rembrandt. Wandel over de grachten in het centrum, doe een drankje in een van de gezellige cafés of geniet van de beste restaurants. Je verveelt je geen moment in Amsterdam!

Het Spaarne met op de achtergrond de huizen en het Teylers museum
2

Haarlem 

Naast Amsterdam is Haarlem een van de mooiste en oudste steden van Nederland. Haarlem is gelegen aan de rivier het Spaarne en heeft een historische binnenstad met veel bezienswaardigheden, winkels en musea. Het is een populaire winkelstad met pittoreske winkelstraatjes. Je vindt de meest gezellige cafés en restaurants op de Botermarkt en de Grote Markt. Hier kun je met mooi weer heerlijk genieten van een hapje en een drankje op het terras. Zowel voor stadse gezelligheid als kunst en cultuur ben je in Haarlem op de juiste plek.

National park Zuid Kennemerland van bovenaf gezien
3

Nationaal Park Zuid-Kennemerland 

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een prachtig natuurgebied en is een van de twintig Nationale Parken in Nederland. Je vindt hier dan ook een oase van rust. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een beschermd gebied waar planten, dieren en mensen zich thuis voelen. Via de duinvallei, weelderige buitenplaatsen en stuivende zandduinen vormt Nationaal Park Zuid-Kennemerland de verbinding tussen stad en strand. Die zich uitstrekt van Zandvoort tot IJmuiden. Dit prachtige natuurgebied is dan ook zeker een bezoekje waard. 

Gekleurde tulpen in de keukenhof
4

De Keukenhof 

De Keukenhof in Lisse is ieder jaar van eind maart tot half mei een wereldberoemde attractie. Hier kun je inspiratie opdoen en genieten van de indrukwekkende bloemenzee. Van tulpen en narcissen tot anjers en zonnebloemen – je vindt ze hier allemaal. Ook vind je bijzondere kunstobjecten in dit bloemrijke park. Een lust voor het oog, net als de unieke thematische bloemenshows in de paviljoens. Dit mooiste lentepark ter wereld moet je echt eens bewonderen!

Binnen bij Floriworld Aalsmeer, moede met kind kijkt rond naar verschillende planten
5

Floriworld Aalsmeer 

In Aalsmeer vind je een magische belevingsroute langs de mooiste planten en bloemen. FloriWorld Aalsmeer is een interactieve attractie waarin je de magie van echte en virtuele bloemen en planten kan beleven. Je herkent het opvallende gebouw meteen aan zijn kleurrijke gevelbeplating – een echte eyecatcher in Aalsmeer. Door 14 verschillende fleurige ruimtes ga je op reis door het plantenrijk en baad je in een waanzinnige bloemenzee. FloriWorld Aalsmeer is het perfecte uitje voor elke bloemenliefhebber!

Strandtent met gezellige zitjes in Zandvoort
6

Zandvoort 

Zandvoort is dé badplaats van Nederland waar je de mooiste stranden vindt om fijn te zwemmen of heerlijk in de zon te liggen. Ook kun je in Zandvoort een mooie wandeling maken door de duinen. In de zomermaanden zijn er bovendien allerlei evenementen te vinden op het strand. Zo vind hier in augustus het Europees Zandsculpturen Festival plaats. En worden er tientallen zandsculpturen in het dorp en op de boulevard gebouwd. Zandvoort is de perfecte bestemming om een heerlijke dag in de zon en in het water te beleven.