Fietsknooppunten: Hoe werkt het eigenlijk?

Haarlemmermeer is een fantastische gemeente voor fietsers. Met uitgestrekte fietspaden en schitterende fietsroutes is het een waar fietsparadijs. Bij verschillende toeristische overstappunten kun je kiezen voor een route via het fietsknooppuntennetwerk. Of je maakt je eigen route. Kortom: fietsen? Dat doe je in Haarlemmermeer!

Het fietsknooppuntennetwerk is een handige manier om mooie fietsroutes uit te stippelen met behulp van een routeplanner. Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing waartussen recreatieve verbindingsroutes lopen. Je herkent de routes aan een rechthoekig groen-wit bord met omcirkelde nummers. Via de nummers op de borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. Je kunt de route zo lang maken als je zelf wilt. Ben jij een bikkel die zijn of haar hand niet omdraait voor een lange dagtocht op de fiets? Geen probleem. Doe je het liever rustig aan, dan fiets je een deel van de route.

Verborgen pareltjes in de natuur

Wie langs het knooppuntennetwerk fietst, is bijna altijd verzekerd van spannende paadjes door de natuur, zonder auto’s. Soms zijn de fietspaden vanaf de weg niet eens te zien, zo afgelegen en rustig zijn ze. Op de website lees je hoe je makkelijk een fietsroute uitstippelt en waar je de routes kunt vinden. 
 

Zelf een fietsknooppuntenroute maken en bewaren

Houd je jouw route liever zelf in de hand? Dan kun je thuis achter je laptop een route plannen. Stippel je routes uit via online fietsrouteplanners, en open deze in de bijbehorende fietsknooppuntenapp op je telefoon. Zo kun je op de fietsknooppuntenkaart altijd zien waar je bent. En voor de minder technische mensen onder ons: Je kunt de nummers natuurlijk ook gewoon op een briefje schrijven. Dus noteer het routenummer dat je wilt volgen en volg de bordjes of download de route-app op je mobiele telefoon.

Fiets een van de vele routes van Visit Haarlemmermeer

Wil je niet zelf de route uitstippelen? Fiets dan een van de routes die op onze website staan. Deze routes leiden je langs erfgoed, kunstwerken en natuurlijk de leukste culinaire hotspots. Via de handige tool RouteYou kun je live zien waar je bent en hoef je niet bang te zijn om te verdwalen! Je vindt een overzicht van de vele routes op deze pagina.

Geniet van je fietstochten door de prachtige Haarlemmermeer!