Fietsen in Haarlemmermeer: hier kun je jouw e-bike opladen

In Haarlemmermeer kun je ontzettend mooie routes fietsen. Als je de routes fietst op een e-bike, kan het soms gebeuren dat jouw batterij leeg raakt. Niets is vervelender dan een lege batterij als je nog niet thuis bent. In de gemeente kun je gelukkig op meerdere plekken jouw e-bike opladen!
Fietsen aan de ringvaart

Langs de Ringvaart staan vier laadpalen. Je herkent deze laadpalen aan de opvallende groene kleur en het zonnepaneel bovenop. De laadpalen staan op de volgende plekken:

1. Oudemeer

Aan de Aalsmeerderdijk, op de overgang van Oude Meer naar Aalsmeerderbrug, vind je een heerlijke zitplek aan het water. Terwijl je hier even uitrust, kun je jouw fiets aan de laadpaal opladen.

2. Lijnden

Op de hoek van de Hoofdweg Westzijde, waar de Lijnderdijk in de Akerdijk overgaat, staat nog een prettige zitplek aan het water met een oplaadpunt. Neem voordat je weer doorfietst zeker nog een kijkje bij Gemaal de Lynden!

oplaadpunt e-bikes
oplaadpunt e-bikes
oplaadpunt e-bikes

3. Lisserbroek

Op de hoek van de Lisserweg, waar de Lisserdijk overgaat in de Hillegommerdijk, vind je het derde oplaadpunt dat de gemeente rijk is. Wederom kun je hier even langs het water op een bankje zitten terwijl je wacht tot jouw e-bike weer vol is.

4. Fort bij Heemstede

Aan de Bennebroekerdijk en de Spaarneweg ontdek je Fort bij Heemstede. Dit is een uniek fort waar maar weinig mensen vanaf weten. Het bestaat uit acht met gras bedekte bunkers en het is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Bij dit fort kun je jouw fiets opladen bij het fietsoplaadpunt terwijl je langs de bunkers wandelt of even lekker op het bankje zit te rusten.

Naast de vier bovenstaande laadpalen, kun je jouw fiets ook opladen bij Grand Café de Parel aan de Ringvaart. Dit leuke café heeft een ruim terras met uitzicht over de Westeinderplassen. Neem hier een verkoelend drankje en een lekker gebakje of belegd broodje. Zodra je helemaal uitgerust bent, heeft jouw fiets weer een volle batterij. 

Ken jij een oplaadpunt dat nog niet in dit artikel staat? Laat het ons weten! Dan voegen we deze aan het lijstje toe.