Kunstroute Haarlemmermeer Noord

Het Haarlemmermeerse Bos: van speeltuin tot Spartelvijver
Kunst, monumenten en groen. Dat ga je veel zien tijdens deze afwisselende route. Begin in Hoofddorp bij het Haarlemmermeerse bos en ga via Vijfhuizen richting het noorden van de gemeente. Maak nog een klein uitstapje naar het Amsterdamse bos en ga vervolgens via de Geniedijk weer terug richting het beginpunt. Een prachtige route!
fietsers op Stelling van Amsterdam

Geniet op 23 juni van de volgende leuke korting(en) langs de route

  • Bij Quatre Beach: koffie of thee met appeltaart voor €6,50. 

Het Haarlemmermeerse bos

Vlak boven Hoofddorp ligt een groene oase van rust en natuur: het Haarlemmermeerse Bos. Dit prachtige natuurgebied is maar liefst 115 hectare groot, is ontwikkeld in de jaren ‘70 en officieel geopend in 1979. Sinds die tijd is het bos niet alleen uitgegroeid tot een ideale plek voor natuurliefhebbers. De afwisselnde fietstocht begint bij dit prachtige recreatiegebied. 

Haarlemmermeerse bos

1 Nationaal Monument MH17

Een adembenemend monument ter nagedachtenis aan het vreselijke ongeluk met MH17. Het bestaat uit een herdenkingsbos met een boom voor elk slachtoffer. Daarnaast is er een amfitheater en een bijzonder monument. Een plek om even bij stil te staan. 

Nationaal Monument MH17

2 Ginkgo in Park Zwanenburg

In Park Zwanenburg staat sinds 2022 een prachtig kunstwerk. De Ginkgo is een Japanse notenboom die symbool staat voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. In het Verre Oosten is de boom een voorwerp van verering.

Ginkgo

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45

Een van de forten van de Stelling van Amsterdam in Haarlemmermeer. Zeker de moeite waard, want in dit fort vind je het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45. Hier beleef je het verhaal van de oorlog in Haarlemmermeer. 

crash