Fort Noxx: robuust restaurant in Fort Hoofddorp

In Fort Hoofddorp vind je Restaurant Fort Noxx. Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren in de robuuste vesting die hoort bij de Stelling van Amsterdam. Het nieuwe restaurant is gelegen op de eerste etage en er is een klein terras waar je aan het begin van de dag zon hebt. Bij Fort Noxx zijn verschillende zalen die voor zakelijke groepen privé gebruikt kunnen worden.
interieur restaurant Fort Noxx met grote gele pluim op voorgrond

Eigenaren Fort Noxx 

Martin en Nancy zijn in Hoofddorp bekende gezichten. Ze zijn drijvende krachten achter horecazaken en evenementen. Sinds het najaar van 2021 is Fort Noxx hun nieuwste project. Het was een uitdaging om het robuuste betonnen pand om te bouwen tot horecalocatie. Het restaurant ademt warmte maar ook de industriële waarde is intact gelaten.  

Menukaart Fort Noxx  

Op de menukaart van Fort Noxx vind je allerlei klassiekers zoals een burger, zalm en saté. Voor de lunch is er een ruime keuze uit verschillende tosti’s bijvoorbeeld Italiaanse caprese of franse Croque Madame. Of kies voor de kroketten op brood en het twaalfuurtje. De uitgebreide borrelkaart met heerlijke bitterballen en andere frituursnacks maken van iedere dag een feestje. Fort Noxx is ook goed geschikt om met kinderen uiteten te gaan. Er is een ruime keuze op de kinderkaart met snacks, hamburger en kipnuggets. Voor de lunch is er een keuze uit meerdere broodjes.

Interieur Fort Noxx met gedekte tafels
Interieur fot noxx met ronde muur en plafond
Picknickbanken buiten bij Fort Nox met molen de Eersteling op de achtergrond

Live muziek Hoofddorp  

Regelmatig staan er bandjes bij Fort Noxx in Hoofddorp op het programma. Blues, jazz, gipsy of juist nederpop. Niets is te gek en laat je verrassen. Ook op feestdagen zoals Pasen en Koningsdag wordt er bij Fort Noxx iets georganiseerd. Kijk op de Facebookpagina voor actuele evenementen.  

Fort van Hoofddorp 

Sinds enkele jaren zit er weer ziel in het Fort van Hoofddorp. Het hele fort is gerenoveerd en biedt huis aan theaterprojecten en kunsttentoonstellingen. Regelmatig zijn er rondleidingen om het fort te bezoeken. Het renovatieproject won recent de Pieter van Vollenhovenprijs voor beste restauratie van Nederland. Het forteiland is overigens alle dagen van de week vrij toegankelijk. Bezoek ook zeker de wilde tuin die veel vrijwilligers hebben aangelegd. Het Fort van Hoofddorp ligt bij het centrum van de stad. Volg de Geniedijk en je ziet Molen de Eerstelling al staan. Deze molen ligt naast het fort.  

 

Contact

Fort Noxx
Hoofdweg 739
2131 BD Hoofddorp
Nederland