Vijf prachtige natuurgebieden waar jouw hond los mag

Je kunt jouw trouwe viervoeter niet blijer maken dan een middag rennen, zwemmen en ravotten in de natuur. Haarlemmermeer kent veel mooie losloopgebieden waar dit kan. In dit artikel lees je over vijf van de mooiste losloopgebieden waar jij heerlijk tot rust komt terwijl jouw hond lekker uitraast.
Rennende hond
Spelende honden in Venneperhout

Venneperhout

In het zuiden van Nieuw-Vennep kun je goed met de hond wandelen in recreatiepark Venneperhout. Het is een ruim opgezet park van tachtig hectare groot waar honden het hele jaar los mogen. Honden kunnen hier hun energie kwijt door lekker te rennen, snuffelen en te ravotten in de groene omgeving van het park.

Hond in de boseilanden

Boseilanden

In Cruquius vind je de Boseilanden: een groot wandelgebied dat onderdeel is van Spaarnwoude Park. Honden mogen hier elk seizoen los. Er is veel groen en schoon zwemwater, ideaal dus! Soms kom je kleine stukken tegen waar de hond even aangelijnd moet worden, er staan dan borden die dit duidelijk maken.

Honden en man in natuurgebied houtrak

Houtrak

Recreatiegebied Houtrak in Spaarnwoude is de ideale plek om fijn met de hond te wandelen. Met ruim honderd hectare aan losloopgebied is dit een pareltje waar je niet gauw op uitgekeken raakt. Naast al het groen dat Houtrak te bieden heeft, vind je er ook een grote vijver waar honden mogen zwemmen. Honden mogen het hele jaar loslopen. Je moet alleen even opletten in het stuk binnen de Burgemeester Michielsenweg, daar moeten honden wel aan de lijn.

Hond in het riet bij de Groene Weelde

Groene Weelde

Ook bij natuurgebied de Groene Weelde in Vijfhuizen ben je aan het goede adres voor een leuk losloopgebied. Honden mogen het hele jaar los in bijna het hele gebied. Jouw viervoeter kan hier uitstekend uitrazen en een frisse duik nemen. In een avontuurlijke bui? Wandel dan naar de top van de Big Spotters Hill waar je prachtig uitzicht hebt over de gemeente Haarlemmermeer.

Honden en persoon in Buitenschot

Buitenschot

Voor een wat korter rondje kun je prima bij Buitenshot in Hoofddorp terecht. Het park is opgebouwd uit met gras bedekte grondwallen om het grondgeluid van de Schiphol te verminderen. Een effectieve oplossing tegen geluidsoverlast én een heel leuk een leuk wandelgebied! Wandel met de hond tussen de grondwallen en ontdek samen Buitenshot. Na het rondje nog niet uitgewandeld? Het losloopgebied ligt dicht bij Plesmanhoek en het Haarlemmermeerse bos, dus je kunt jouw wandeling makkelijk verlengen!