Fietsen langs bloemen en fruit

34,0 km
Station Nieuw-Vennep
Bij deze route draait het om de mooie natuur die Haarlemmermeer te bieden heeft. Je komt hier in de juiste tijd van het jaar ongetwijfeld veel bloemen en fruitbomen tegen!
Fruitbomen op de Olmenhorst

Startpunt

Je begint de fietstocht bij station Nieuw-Vennep. Huur hier een OV-fiets of neem je eigen fiets vanaf thuis mee naar de startplek. Bij deze fietsroute eindig je ook weer bij dit station. 

station nieuw-vennep

1

Vanaf Nieuw-Vennep fiets je via het centrum van Nieuw-Vennep richting Beinsdorp. Bij de Hillegommerbrug sla je linksaf. Hier kom je uit bij Proeflokaal Bregje, waar je lekker kunt zitten voor een pauze langs het water. In dit gezellige restaurant rekenen ze een vaste prijs voor het 3-gangenmenu. Zit je liever in de zon? Neem dan plaats op het terras voor een heerlijke borrelhap en een wijntje of biertje.  

proeflokaal bregje beinsdorp

2

Vanaf proeflokaal Bregje rij je langs de Ringvaart door naar Lisserbroek. Even verderop kom je Landgoed de Olmenhorst tegen. Hier is voor jong en oud altijd wat te beleven. Bewonder ook de verschillende fruitbomen die hier groeien en neem een heerlijke verse appel- of perensap mee naar huis. Bij de Fruitloods op het landgoed is de ruimte om even bij te komen en te genieten van koffie en gebak.

Boomgaard Olmenhorst met kind op pony

3

Vanaf Landgoed de Olmenhorst fiets je langs de weilanden van Abbenes naar Buitenkaag. Hier vind je Brasserie Matt’s. Bij deze brasserie kan je genieten van gerechten gemaakt van verse producten. Voor Brasserie Matt’s is duurzaamheid heel erg belangrijk. Daarom zijn de producten lokaal verkregen.

brasserie matts

Eindpunt

Vanaf Brasserie Matt’s fiets je langs de Ringvaart richting de Leimuiderbrug. Sla een stukje na de brug af richting Nieuw-Vennep en voor je het weet ben je bij de laatste stop: het station.

Meer over het startpunt

Startpunt route
Station Nieuw-Vennep
Venneperweg 301
2153MA Nieuw-Vennep
Nederland