Rozenburg: de hotspot van Noord-Holland voor vliegtuigspotters

Vlakbij Hoofddorp, tussen Rijsenhout en Schiphol, vind je het dorpje Rozenburg in Noord-Holland. Er bestaat ook een gelijknamig dorp in Zeeland. Dit kleine dorp in Haarlemmermeer heeft veel gebouwen moeten laten slopen zodat er kantoren konden worden gebouwd. Rozenburg is namelijk een ideale plek voor bedrijven dankzij de ligging vlak naast Schiphol en dichtbij Amsterdam. Tegenwoordig heeft Rozenburg nog ongeveer 45 inwoners (2021). Naast de bedrijvigheid door Schiphol is Rozenburg ook een populaire plek voor vliegtuigspotters.
Image
Ruime vergezichten vanuit Rozenburg.

Iconische woning  

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Officieel is Rozenburg een buurtschap, omdat het te klein is om echt een dorp te noemen. Je kunt Rozenburg herkennen aan de woning van een oud leraar. Deze woning van de hoofdonderwijzer en staat aan de Aalsmeerderweg.  
 

Vliegtuigen spotten in Rozenburg 

Rozenburg is een populaire plek onder de vliegtuigspotters. Doordat je zo dichtbij Schiphol bent kun je de vliegtuigen van heel dichtbij over zien vliegen. Er is zelfs een speciale spottersplek: Spottersplaats Kaagbaan Aalsmeerderweg. Ben je van plan om vliegtuigen te komen spotten? Dan kun je bij Lekker Bakkie Koffie aan de Kruisweg terecht voor de lekkerste koffie. 

Handig voor inwoners: Rozenburg heeft ook een speciale vereniging. Buurtvereniging Het Dijkhuis is er voor de bewoners van de dorpen Oude Meer, Aalsmeerderbrug en Rozenburg. Op de website kun je je aanmelden om lid te worden.  

Of je nu komt om een vliegtuig te spotten of om een kijkje te nemen bij de bedrijvigheid, Rozenburg in Haarlemmermeer is zeker een bezoekje waard! 

 
 

Vliegtuig in de lucht van onderen gezien me blauwe lucht

De beste plekken om vliegtuigen te spotten bij Schiphol

Haarlemmermeer is dankzij Schiphol Airport een paradijs voor vliegtuigspotters. Schiphol Airport heeft 6 verschillende landingsbanen en had in 2011 in totaal wel 437.082 vliegtuigbewegingen. Het is de perfecte plek om vliegtuigen eens van dichtbij te zien landen en opstijgen. In dit artikel vind je de beste plekken om vliegtuigen te spotten op Schiphol.