Wandelen over de Stelling en langs de Westeinderplassen

13,0 km
Station Hoofddorp
Tijdens deze wandeling van 12.8 kilometer loop je van Hoofddorp langs de Westeinderplassen naar Nieuw-Vennep. Onderweg kom je Fort bij Aalsmeer tegen en heb je prachtig uitzicht over de plassen.
batterij sloterweg

Startpunt

Vanaf station Hoofddorp loop je achterlangs over het Liniepad richting Aalsmeer. 

hoofddorp station

1 Batterij aan de Sloterweg

Op de Geniedijk, bij de kruising met het Liniepad en de Rijlanderweg, ligt Batterij aan de Sloterweg. Het maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, een 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom Amsterdam Deze plek diende ter ondersteuning van Fort van Hoofddorp en Fort bij Aalsmeer. Ook sloegen ze er munitie op. Deze batterij is opgezet als een klein fort. Je kon er wel schuilen, maar niet overnachten. Uniek!

batterij sloterweg

2 Fort bij Aalsmeer

Vanaf Batterij aan de Sloterweg loop je verder naar Fort bij Aalsmeer. Hier is het het CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum '40-'45 gevestigd. Je leert in dit museum alles over de vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, over onderduikers in Haarlemmermeer en over de bemanning van oorlogsvoertuigen.

crash

3 Westeinderplassen

Vanaf Fort bij Aalsmeer loop je naar de Westeinderplassen. Deze plas is via de Ringvaart verbonden met de Kagerplassen, Nieuwe-Meer en andere plassen. Je kan op en rond de Westeinderplassen leuke dingen doen. Suppen, varen, fietsen of lekker op een terrasje zitten.

Eindpunt

Langs de Westeinderplassen loop je richting Nieuw-Vennep. Bij Burgerveen sla je de Venneperweg in. Dan loop je zo door naar station Nieuw-Vennep. Vanaf hier kun je na jouw lange wandeling weer lekker naar huis.

Startpunt route

Startpunt route
Station Hoofddorp
Mercuriusplein 30
2132HA Hoofddorp
Nederland