Nathalie Kamp, marketeer van theaterfestival Grazende Zwaan

Theaterfestival Grazende Zwaan wordt al jaren door duizenden mensen bezocht. Marketeer Nathalie Kamp vertelt met veel enthousiasme over deze 8e editie, mede dankzij de nauwe en fijne samenwerking met Haarlemmermeerse ondernemers. Elk jaar wordt de programmering en impact grootser, een echte succesformule dus! Tijdens het zomerse festivalweekend in de polder geniet je met de hele familie van avontuur, theater, muziek, entertainment en meer. Weten waarom dit volgens Nathalie dé plek is om je zomer af te sluiten? Lees dan snel verder.
Nathalie staat voor blokken met Calatravabrug op de achtergrond

Hoe is festival Grazende Zwaan tot stand gekomen?

Uit onderzoek onder inwoners van Haarlemmermeer bleek een behoefte bij jonge gezinnen te liggen. Gemeente Haarlemmermeer heeft Karavaan, de organisatie achter het festival, daarom jaar geleden benaderd. Voor het bedenken van een mooi, cultureel festival. Ons antwoord was dit theaterfestival op een centrale plek waar superveel te doen en te beleven is. Maar dan wel echt met maatschappelijke impact. Daarmee bedoelen we dat lokale initiatieven een grote rol spelen, maar ook dat het toegankelijk, duurzaam en inclusief is. En de locatie is altijd enorm belangrijk, we staan met Karavaan niet voor niets voor ‘Buitengewoon theater op locatie’. 

Hoe tof is het dat je tussen de perenbomen een circusact kunt beleven?!
Nathalie Kamp

Kun je wat meer vertellen over de locatie, Landgoed Kleine Vennep? 

Landgoed Kleine Vennep is een hele mooie plek. Deze monumentale locatie begon als een boerderij en is nu een landgoed. Doordat de locatie elk jaar weer extra mogelijkheden biedt, kunnen wij elk jaar leuke, nieuwe dingen in de programmering van Grazende Zwaan toevoegen. Zo gaaf dat we onze bezoekers zo kunnen meenemen in deze verandering! En de samenwerking verloopt supergoed, je merkt dat dit trotse Haarlemmermeerse familiebedrijf er veel liefde in steekt. Hoe tof is het dat je tussen de perenbomen een circusact kunt beleven?!

Want wat is er allemaal te doen in het festivalweekend?

Grazende Zwaan is een echt familiefestival. Maar er is ’s avonds ook een speciale, hele coole programmering voor volwassenen. Ik ben er wel trots op dat er zo’n gemend publiek op afkomt. Kinderen kunnen hutten bouwen, theatrale speurtochten doen, voorstellingen volgen op basis van prentenboeken van o.a. Fiep Westendorp, en ga zo maar door. Beide festivaldagen is er een verschillend programma, dus bezoekers zijn met een speciaal ticket ook welkom voor het hele weekend. 

Kinderen zitten op houten hutten
Voorstelling tussen de boomgaard
Circusvoorstelling
Balanceeract met Park 21 op de achtergrond
Grappige act

Je gaf aan dat lokale initiatieven een grote rol spelen, hoe zit dat precies? 

Lokale partners geven deels invulling aan het programma en de catering, we zoeken daarin echt de verbinding. C. geeft bijvoorbeeld diverse workshops en shows. En Haarlemmermeermuseum De Cruquius stelt een deel van hun historische machines ten toon om te ontdekken. Hierdoor kun je bij ons dingen beleven waarvoor je normaal naar meerdere locaties zou gaan. Je zult je hier niet snel vervelen. Ik zou zeggen, kom gezellig langs bij theaterfestival Grazende Zwaan om deze poldergemeente ultiem te ontdekken. En om de zomer in stijl af te sluiten met je vrienden of familie!