Cpunt Hoofddorp

Cpunt (voorheen: het Cultuurgebouw) is het culturele hart van Haarlemmermeer. Met vijf theaterzalen is hier altijd iets te zien en beleven. In het complex komen theater, (pop)muziek, kunst, workshops en een bibliotheek samen. Alle vormen van kunst en cultuur komen hier samen. Meer over Cpunt Hoofddorp? Lees dan snel verder!
Gebouw en logo C.

Podium en theater Hoofddorp 

Op de podia van Cpunt zijn muziek, theater en dans meerdere keren per week te zien. Laat je verrassen door bekend en onbekend talent. Voor een film op het witte doek kun je bij Cpunt ook neerstrijken. Wil jezelf meedoen aan een cursus of je muziekskills verbeteren? Via Cpunt kan jong en oud zich inschrijven voor workshops en lessen. Ook zijn veel amateurverenigingen hier gevestigd. Een boek lenen kan in de bibliotheek. Uiteraard mag je daar ook studeren en werken.  

Met meerdere theaterzalen biedt Cpunt jou de kans om landelijke voorstellingen te zien. Klap mee bij een theaterconcert of huil tranen van het lachen bij de bekendste cabaretiers. In de grote zaal zijn 520 plekken en in de kleine zaal ook nog eens 270.  

Live muziek in Hoofddorp 

De popcultuur in de gemeente Haarlemmermeer heeft een boost gekregen sinds 2011. Het poppodium heeft met ruim 200 evenementen per jaar en een zaal voor 750 bezoekers enorm aan de weg getimmerd voor meer livemuziek in Hoofddorp. Allerlei bands van metal tot jazz, pop en ska komen langs. Kijk voor de agenda op de website!   

Popcafé 

Wil jij een biertje drinken tussen de muzikanten? Het popcafé is de ontmoetingsplek voor muzikanten uit de regio. Terwijl jij een lokaal biertje drinkt, kun je zomaar belanden in een spontane jamsessie. Ook zijn er regelmatig pubquizzen, vinyl nights en treden er dj’s op na een voorstelling in de schouwburg of het poppodium.  

Kunst en muurschildering 

In de galerie in Cpunt zijn jaarlijks tien wisselende exposities van hedendaagse kunst te bekijken. Fotografie, beelden of installaties. De exposities zijn steeds wisselend en te bekijken van woensdag tot zaterdag. Vanaf ver zie je de metershoge muurschildering van Sidney Waerts al op de toren van Cpunt. Zwanen stellen symbolisch de link voor naar luchthaven Schiphol.  

Tot slot zijn in het gebouw de Bibliotheek, Spel-o-theek, Podium voor Architectuur en My Generation Café gevestigd. Combineer cultuur met winkelen in Winkelstad Hoofddorp en bezoek Cpunt!  

Contact

Het Cultuurgebouw
Raadhuisplein 3-9
2132TZ Hoofddorp
Nederland