Fietsen over de Stelling en langs de Westeinderplassen

25,0 km
Station Hoofddorp
Tijdens deze route fiets je langs de Stelling van Amsterdam, waar je het Fort bij Aalsmeer en het Fort van Hoofddorp tegenkomt. Daarnaast rij je langs de mooie en rustgevende Westeinderplassen.
crash

Startpunt

Deze route begint bij station Hoofddorp. Huur hier jouw NS-fiets of begin aan de route met jouw eigen fiets. Je rijdt achter het station langs, over het Liniepad, richting de Aalsmeerderdijk.

hoofddorp station

1 Fort bij Aalsmeer

Aan de Aalsmeerderdijk vind je het Fort bij Aalsmeer, waar het CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum '40-'45 gevestigd is. In dit museum kom je alles te weten over de neergestorte vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog Maar ook over hun bemanningen, de onderduikers in Haarlemmermeer en nog veel meer!

crash

2 Landgoed Kleine Vennep

Vanaf Fort bij Aalsmeer fiets je langs de Westeinderplassen en langs Rijsenhout naar Nieuw-Vennep. Je slaat de Venneperweg in en rijdt door naar Landgoed Kleine Vennep. Op dit landgoed is iedereen welkom. Je kunt langskomen om je hond uit te laten en om hutten te bouwen. Of wandel door de wijngaarden, bloemenvelden en perenbomen en zoek een lekker plekje uit om te picknicken.
Tip! Wil je graag een tussenstop maken? Rij dan eerst het centrum van Nieuw-Vennep.  Hier kun je bij verschillende restaurants, zoals De Rustende Jager, Orries en Bistro Jacques terecht om een hapje te eten.

landgoed kleine vennep

3 Fort van Hoofddorp

Vanaf Landgoed Kleine Vennep vervolg je jouw weg langs de Hoofdvaart richting Hoofddorp. Hier kom je Fort van Hoofddorp tegen. Op deze unieke locatie bewonder je theatervoorstellingen en concerten in het openluchttheater. Daarnaast zijn er regelmatig exposities te zien. Je kunt hier terecht voor een heerlijke lunch of diner terecht bij restaurant Fort NOXX. Neem dus zeker een kijkje!

fort hoofddorp

Eindpunt

Vanaf Fort van Hoofddorp rij je langs Graan voor Visch weer richting station Hoofddorp. Hier eindigt de route.  

Meer over het startpunt

Startpunt route
Station Hoofddorp
Mercuriusplein 30
2132HA Hoofddorp
Nederland