Jurgen Nobel: Hoofddorpse wethouder met een missie

Jurgen Nobel (34) is wethouder met een brede portefeuille, waaronder ook Stadscentrum Hoofddorp. En als echte Hoofddorper is dit hem op het lijf geschreven. Wij waren vooral benieuwd naar zijn tips voor uitjes in Haarlemmermeer. Jij ook? Lees dan snel verder!
Jurgen Nobel in de auto

“Ondanks dat ik ben geboren in het ziekenhuis in Haarlem, woon ik al mijn hele leven in Hoofddorp. Een groot gedeelte hiervan in of vlakbij het centrum. Ik heb Hoofddorp zien veranderen tot wat het nu is; een dorp met een stads karakter. Maar we zijn er nog lang niet, want ik zie dat er nog veel kansen liggen in Hoofddorp.”

Identiteit van Haarlemmermeer in de mentaliteit van de inwoners

“We zoeken de identiteit van een stad of regio vaak in fysieke dingen. Neem bijvoorbeeld de Zaanse huisjes die iedereen in Zaandam kent. Onze identiteit zit veel meer in hoe de mensen zijn. De ondernemersgeest van de mensen hier. We liggen onder de rook van Amsterdam, maar hebben de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit. We mogen best wat trotser zijn op de mooie plek waar we mogen wonen.”

Als ik hier ooit weg zou gaan, hoop ik dat ik tevreden achterom kan kijken. Dat Hoofddorp een gezellige stad is geworden. Dat mijn zoon hier wil en kan blijven wonen.

Toekomst van Hoofddorp

“De ontwikkelingen gaan wat mij betreft niet alleen over de grote dingen, bijvoorbeeld het doortrekken van de Noord/Zuidlijn. Maar juist ook de kleine dingen. Als ik hier ooit weg zou gaan, hoop ik dat ik tevreden achterom kan kijken. Dat Hoofddorp een gezellige stad is geworden. Dat mijn zoon hier wil en kan blijven wonen. Het mooie van Haarlemmermeer is ook wel dat er veel gebeurt. Als we iets zien wat niet mooi of goed meer is, zijn we niet bang om dat te vernieuwen. Hoofddorp zal uiteindelijk een stad worden, maar verder bestaat Haarlemmermeer uit landelijk gelegen en groene dorpen. Het is die combinatie van dorps en wijds wonen, bijvoorbeeld aan het water, en toch dichtbij faciliteiten zijn. Ik kan me voorstellen dat inwoners hier prettig wonen. Het is aan ons dat te behouden.”

Het Graanpakhuis
Fort Noxx binnen.
Mysteryland

Favoriete plekken om te recreëren

“Ik moet zeggen dat ik minder naar buiten ga dan ik zou willen. Maar we komen nu met onze zoon, van een jaar oud, veel in het stadspark in Hoofddorp en bij de kinderboerderij. Het is heerlijk om deze plekken door de ogen van dat kleine mannetje te zien. Ook komen we vaak in het Haarlemmermeerse bos en soms bij de Toolenburgerplas. Zeker in de zomer zijn dit fijne plekken om naartoe te gaan. Vrienden en familie van buiten deze regio of buiten Nederland neem ik vaak mee naar een vliegtuigspottersplek. Dat is echt uniek voor Haarlemmermeer.”

En Mysteryland blijft geweldig, heel mooi om te zien dat dit soort grote evenementen in onze gemeente kunnen plaatsvinden.

Events en restaurants

“Ik heb een aantal keer meegedaan aan Mud Masters. Dat was pittig, maar onwijs gaaf om mee te maken. Ik wil graag nog een keer meedoen. En Mysteryland blijft geweldig, heel mooi om te zien dat dit soort grote evenementen in onze gemeente kunnen plaatsvinden.”

“Ik vind het Graanpakhuis in Vijfhuizen echt een geweldige plek! Allereerst omdat hier een historisch gebouw een nieuwe bestemming kreeg. Daardoor heeft het restaurant direct meer karakter gekregen. Maar daarnaast kun je daar ook heerlijk eten. Ook in Hoofddorp heb je veel te kiezen, bijvoorbeeld Fort Noxx en Darbaar. Vlakbij ons stadhuis zit Den Burgh, dat blijft ook een favoriet van mij. En de Gerritshoeve die wordt herbouwd bij de entree van HydePark. Ik hoop dat dat een nieuwe favoriete plek gaat worden.”