De Toolenburgerplas: ultiem zwemplezier in Hoofddorp

In de Hoofddorpse wijk Toolenburg ligt een prachtig meer: de Toolenburgerplas. Bij dit meertje vind je een oase van rust voor zonaanbidders en zwemliefhebbers. Het hele recreatiegebied is ruim 85 hectare groot. Ook heeft de Toolenburgerplas restaurants waar je gezellig op het terras aan het water kunt zitten, zoals restaurant Lieveling en restaurant Long Island.
Toolenburger plas

De natuur van recreatieplas Toolenburg 

De vormgeving van de recreatieplas is geïnspireerd door de omliggende polder. Je ziet hier gemakkelijk hoe rechthoekige vormen worden afgewisseld door kronkelige oevers, slingerende paden en rafelige randen met keien en riet. De natuur van de Toolenburgerplas in Hoofddorp mag gewoon zijn gang gaan. De ondiepe, drassige stukken vormen een ideale bodem waar vissen zich helemaal in thuis voelen.  
 

Zwemplezier in recreatieplas Toolenburg 

Het meer van de Toolenburgerplas wordt omringd door mooie strandjes en ligweiden. Hou je van zwemmen? Dan ben je hier op het juiste adres. Op een aantal plekken langs de oever kun je allerlei soorten watersport beoefenen. Zo kun je duiken in de Toolenburgerplas, maar ook naar hartenlust zwemmen en surfen. Check voor je bezoek de zwemwater website om te zien of er actuele waarschuwingen zijn. 

De Toolenburgerplas run 

De Toolenburgerplas is ook een ideale plek voor sporters. Rond de Toolenburgerplas is een speciaal TimePoint-systeem aanwezig. Hiermee kunnen hardlopers, skeelers, nordic walkers en andere sporters \via een chip de rondetijden kunnen laten meten. Ook wordt er geregeld een Toolenburgerplas run georganiseerd, met een speciale kinderloop en een loop voor volwassenen van 3,3, 6,6 of 10 kilometer. 

Naast sporten kan in recreatiegebied Toolenburgerplas ook heerlijk gewandeld en gespeeld worden. Voor de kids vind je hier een trapveld, basketbalveld, speel- en uitzichtheuvel, een modelbootvijver met vissteigers en een sleehelling. Het wandelpad rondom de plas is 3,2 km lang, perfect om even flink de benen te strekken. 
 

Restaurants aan de Toolenburgerplas 

De Toolenburgerplas heeft twee gezellige restaurants waar je na het zwemmen, wandelen of hardlopen heerlijk bij kunt komen. Aan de noordkant, vlak naast speeltuin Toolenburgerplas, vind je restaurant Lieveling. Door de gewaagde architectuur heeft het pand de vorm van een vlinder gekregen. In dit veelzijdige en kleurrijke restaurant word je telkens weer verrast.  

Aan de overkant van de plas, vlak naast de duikplaats, vind je restaurant Long Island. Aan de binnenkant is het restaurant ingericht in sfeervolle Rivièra Maison-stijl. Hier kun je genieten van een gevarieerde maaltijd vlak aan het water, met een prachtig uitzicht over de Toolenburgerplas. Bij mooi weer kun je vanaf het terras zelfs zo het water induiken! 

De Toolenburgerplas is de ideale plek voor zwemliefhebbers. Maar ook als zonaanbidder, wandelaar of fietser kun je hier een geweldige dag hebben. Met als afsluiter een heerlijke maaltijd in een van de restaurants aan de Toolenburgerplas. Kom dus gerust eens langs bij de Toolenburgerplas, voor een fantastische dag in de natuur!