Zwemmen in Haarlemmermeer – de 5 beste zwemplekken

Voel jij je als een vis in het water en wil je graag je zwemskills blijven oefenen? Dan is het handig om te weten waar je terecht kunt om fijn te zwemmen in Haarlemmermeer. We zetten hier de vijf beste zwemplekken voor je op een rijtje. Van overdekte binnenzwembaden met glijbanen tot de meest prachtige meren – bereid je maar voor op eindeloos zwemplezier!
Zwemmer doet vlinderslag
Gekleurde glijbaan bij SKWA
1

SKWA 

Bij SKWA kun je zwemmen in Hoofddorp in een prachtig binnenbad. Je vindt hier maar liefst vier verschillende zwembaden: een recreatiebad – met twee glijbanen, een bubbelbad en diverse kleinere badjes voor de kids van 10, 20 en 40 centimeter diep – een doelgroepenbad, een combinatiebad en een officieel wedstrijdbad inclusief tribune voor 500 personen. Ook vind je bij SKWA wel drie verschillende horeca ruimtes waar je even bij kunt komen na het baantjes trekken. 

Adres: SKWA, Bennebroekerweg 800, 2134 AB Hoofddorp

Zwembad de Estafette Nieuw-Vennep
2

De Estafette 

Om fijn te zwemmen in Nieuw-Vennep ben je bij zwembad De Estafette aan het juiste adres! In dit prachtige overdekte zwembad vind je een groot wedstrijdbad, een doelgroepbad, een waterspeeltuin voor de kindjes, maar ook buitenbaden en een uitgebreide fitnessruimte waar je kunt sporten. Ook heeft zwembad De Estafette een sauna en zonnebanken, zodat je hier een heerlijke wellness dag kunt hebben waarna je je als herboren zult voelen! 


Adres: De Estafette, Helsinkilaan 1, 2152 KG Nieuw-Vennep

2 kinderen spelen in Toolenburgerplas op surfplank
3

Toolenburgerplas 

Met mooi weer kun je in Haarlemmermeer ook op verschillende plekken buiten zwemmen in de prachtige natuur. Bijvoorbeeld bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Hier kun je heerlijk zwemmen, surfen en zonnen. Het meer van de Toolenburgerplas wordt omringd door mooie strandjes en ligweiden. Op een aantal plekken langs de oever kun je naast zwemmen ook allerlei andere soorten watersport beoefenen. Zo kun je duiken in de Toolenburgerplas, maar ook naar hartenlust suppen en surfen.  

 
Adres: Toolenburgerplas, 2135 DS Hoofddorp

Zwemmers van onder water gefotografeerd
4

De Sporthoeve 

In Badhoevedorp vind je zwembad De Sporthoeve. In dit moderne overdekte zwembad kun je terecht voor allerlei leuke wateractiviteiten: van discozwemmen tot een pittig aquabootcamp. Ook kun je banenzwemmen op je eigen tempo om fit te blijven. Kinderen kunnen in zwembad De Sporthoeve ook hun verjaardag vieren! Wat dacht je van een middag zeemeermin zwemmen met zeemeerminstaarten, of onderwater zwemmen met stoere onderwaterscooters? Zo beleven je kids gegarandeerd een onvergetelijke verjaardag! 

 
Adres: De Sporthoeve, Snelliuslaan 1, 1171 CZ Badhoevedorp

Speeltoestel aan de grote plas in het Haarlemmermeerse Bos
5

Haarlemmermeerse Bos 

Een andere plek om buiten in de natuur te zwemmen in Haarlemmermeer is het Haarlemmermeerse Bos. Dit prachtige recreatiegebied is 115 hectare groot en ligt rondom de recreatieplas ten noordwesten van Hoofddorp. In de zomer kunnen kinderen genieten van eindeloos waterpret in de Spartelvijver. Ook volwassenen kunnen bij mooi weer gebruik maken van het water: het Haarlemmermeerse Bos heeft naast de Spartelvijver een extra zwemplaats aan het Zuidstrand. De kwaliteit van het water wordt geregeld gecontroleerd op blauwalg, zodat je hier veilig kunt zwemmen en zorgeloos kunt genieten van de mooie natuur.  

 
Adres: Haarlemmermeerse Bos, 8MF8XQ Hoofddorp