PACT+ Presents: RELICS, Waterfront & Syracuse

zaterdag 22 juni om 20:30 uur
Cpunt Hoofddorp
Rolstoeltoegankelijk
Jongeren, Senioren, Volwassenen
Met PACT+ Presents ontdek je de leukste aanstormende bands van de Amsterdamse muziekopleiding PACT+ op een avond. Vandaag kun je genieten van RELICS, Waterfront & Syracuse.
Bron: cpunt.nl
RELICS

RELICS is een opkomende pop/alternatieve rockgroep uit Zaanstad die eind 2021 werd opgericht. De band profileert zich op de invloeden van de leden: bassist Senna Mooij (funk, R&B), drummer Kilian Schilder (Prog, Metal) en zanger/gitarist Thomas Bons (pop/elektronisch). Deze fusion van invloeden en de wil om een extravagante show op te zetten vormen de basis van de muziek van RELICS.

Syracuse

Syracuse is een progressieve metal band. Ze zijn geïnspireerd door bands zoals Dream Theater, Gojira en Opeth. Syracuse maakt gebruik van snelle tempo’s, luide gitaren, volle bas, krachtige drums en harde vocalen. In het geheel heeft de band een sterke, machtige en duistere sound. Luisterend is het alsof je door een donker bos loopt, nadat je allemaal slechte dingen hebt gedaan of mee hebt gemaakt en er heel veel spijt van hebt. 
De muziek zit vrij ingewikkeld in elkaar. Gitaren hebben een stevige laag distortion en de bas klinkt heel vol. Toch is het niet alleen raggen. Er komen ook een aantal clean stukjes in voor, om de luisteraar een mooie ervaring te geven. 

Waterfront

Maak kennis met Waterfront, een zevenkoppige band die moeiteloos de geest van een hedendaagse Fleetwood Mac belichaamt. Waterfront creëert een geluid dat zowel modern als tijdloos is. Beïnvloed door Simple Minds, Sam Fender en The War On Drugs, combineert de groep gigantische gitaarklanken, emotionele solo's en levensverhalen verteld door krachtige vocalen. Waterfront kan het beste worden omschreven als “een hart dat klopt voor Stadionrock geleid door een brein van New Wave en Folk”.