Expositie fotowedstrijd Visit Haarlemmermeer op 4 locaties te bewonderen

In augustus organiseerde Visit Haarlememmer voor het tweede jaar op rij een fotowedstrijd, dit keer met het thema 'Kunst & Cultuur in Haarlemmermeer'. De jury koos uit 79 inzendingen een winnaar. Op 26 september maakte Wethouder Cultuur Marja Ruigrok de winnaar bekend in het Cpunt van Hoofddorp. Cora Beers-Goemaat uit Burgerveen ging er met de eerste plaats vandoor. Met deze prijsuitreiking is ook de expositie van de mooiste foto-inzendingen geopend.
Winnaar van de fotowedstrijd (Cora Beers-Goemaat) en Wethouder Cultuur Marja Ruigrok Bron: Bibi Vastenhout
Leestijd: 2 minuten

Cora Beers-Goemaat en haar foto in Burgerveen

Cora maakte een prachtige foto van het kunstwerk 'Zicht op de polder' in Burgerveen. Ze stuurde haar foto in met de tekst: "Het kunstwerk heet: zicht op de polder. Ik heb geprobeerd dit mooie kunstwerk, wat in Burgerveen staat, op een originele manier in beeld te brengen." En het kunstwerk origineel in beeld brengen, is zeker gelukt. De foto sprong er meteen uit voor de jury. Cora zag de winst niet aankomen en was dan ook enorm verrast. 

Winnaar van de fotowedstrijd (Cora Beers-Goemaat) en Wethouder Cultuur Marja Ruigrok Bron:
Auteur
Cora Beers-Goemaat

Opdracht

Na het grote succes met veel prachtige inzendingen van de fotowedstrijd van 2023, organiseerde Visit Haarlemmermeer ook dit jaar weer een fotowedstrijd. Met deze wedstrijd wil Visit inwoners en bezoekers uitdagen om op een andere manier te kijken naar Haarlemmermeer. Het thema van 2024 was Kunst & Cultuur in Haarlemmermeer met als opdracht: bekijk Kunst en Cultuur in Haarlemmermeer door jouw lens. Op de oproep om mee te doen reageerden maar liefst 79 deelnemers. Je ziet op deze pagina alle inzendingen. De jury, onder aanvoering van wethouder Ruigrok, koos daaruit de winnaar die op 26 september bekend werd gemaakt.

Expositie

De expositie zal te zien zijn op vier verschillende locaties in Haarlemmermeer. In de passage van Cpunt, Hoofddorp van 27 september tot 31 oktober. In winkelcentrum de Symfonie (Venneperstraat, Nieuw-Vennep), woonboulevard Cruquius (eilandje Cruquiusplein) en The Style Outlet Amsterdam in Halfweg vanaf donderdag 4 oktober tot donderdag 30 oktober. 

Shoptober

De expositie valt samen met de campagne Shoptober van Visit Haarlemmermeer waarmee diverse winkelcentra en winkelgebieden worden gepromoot in de regio. Ter gelegenheid van Shoptober organiseren winkelcentra in de maand oktober verschillende activiteiten en evenementen. Check hier het aanbod.