Open Monumentendag 2023

Open Monumentendag 2023 vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Het thema van dit jaar ‘Levend Erfgoed’ – laat op een prachtige manier de relevantie van onze monumenten zien. Onze monumenten zijn namelijk niet alleen statische herinneringen aan een ver verleden maar levende gebouwen die nog elke dag gebruikt worden! Erfgoed is in beweging en verandert met de tijd mee.
De genomineerden van Open Monumentendag

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van Open Monumentendag 2023 Haarlemmermeer op zaterdag 9 september. Tijdens deze opening maken we de winnaar van de verkiezing ‘Monument van het Jaar’ bekend. Met deze verkiezing laten we zien dat we trots zijn op het bijzondere erfgoed in gemeente Haarlemmermeer en zetten we onze mooie monumenten in het zonnetje. Genomineerden Onze Commissie Omgevingskwaliteit heeft dit jaar drie monumenten uitgekozen die passen bij dit thema. De genomineerden zijn: Boerderij de Landman in Hoofddorp, het Pomphuisje in Nieuw-Vennep en het Dorpsgezicht Spaarnwoude.

Programma 

10.00 uur Ontvangst met koffie/thee 
10.30 uur Welkom door de familie Vink, eigenaar Hooihuisboerderij Blauhek
10.35 uur Toelichting genomineerden door Commissie Omgevingskwaliteit 
10.45 uur Prijsuitreiking door wethouder Marja Ruigrok 
10.55 uur Dankwoord vertegenwoordiger van het winnende monument 
11.00 uur Afsluiting onder het genot van een hapje/drankje 

Aansluitend aan de opening kunt u meedoen met een wandel- en/of fietstocht langs de monumenten in de omgeving van Boerderij Blauhek. Deze tocht wordt georganiseerd door de Dorpsvereniging Haarlemmerliede & Spaarnwoude. 

Locatie 

Kampeerboerderij Blauhek, Kerkweg 4, 2064 KP Spaarndam. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de boerderij. 

Aanmelden 

Wilt u via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl laten weten of u aanwezig kunt zijn?