Palènpa Park in Nieuw-Vennep: eindeloos hutten bouwen

Tijd om de meest luxe hut te bouwen! In Palènpa park krijgen kinderen een eigen stuk grond met voldoende ruimte. Hier kunnen kinderen lekker aan de slag. Op het eigen stuk grond vind je verschillende spullen waarmee er drie verschillende hutten kunnen worden gebouwd. Daarnaast staat er op ieder stuk een partytent met een tafel, dat maakt Palènpa Park de perfecte plek voor een kinderfeestje!
Kinderen aan het huttenbouwen in palenpa park

Het doel van Palènpa huttenbouwpark

Kinderen gaan steeds minder naar buiten en zitten steeds meer achter een beeldscherm. Bij Palènpa Park worden kinderen uitgedaagd. Ze worden gestimuleerd vrij te spelen en zo draagt dit bij aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Voor een goede hut moet je namelijk creatief en slim nadenken. Je moet samenwerken met broertjes, zusjes of vriendjes. Natuurlijk mag papa of mama meehelpen. En je bent ook lekker in de buitenlucht bezig!

 

Hoe bouw je hutten?

De hutten die kinderen zelf gaan bouwen bestaan uit korte en lange palen. Daarnaast zijn er verschillende panelen voor de muren en het dak. Met simpele verbindingen van bouten en vleugelmoeren zetten kinderen de hutten in korte tijd in elkaar. Er zijn lage hutten (1,20 meter) en hoge torens (2,40 meter). Deze worden aan elkaar verbonden met bruggen. Ook zijn er ladders die je in of buiten de hutten neerzet. De hutten zijn gemaakt van geschaafd, glad hout dat fijn aanvoelt. Het fijne aan deze hutten is dat er geen gevaarlijk materiaal, zoals een zaag, gebruikt hoeft te worden. Dat maakt Palènpa Park superkindvriendelijk!

Kinderen aan het huttenbouwen in palenpa park
2 kinderen bovenop toren op gemaakt hutten fort
Blij kinderen aan het poseren bij Palenpa park

Hutten bouwen op een kinderfeestje

Per bouwkavel kun je met tien kinderen plus begeleiders bouwen. Ben je met meer kinderen? Dan kun je meerdere kavels huren. Je boekt een kavel voor 3,5 uur. Voor de begeleiders is er een speciaal instructiefilmpje gemaakt. Laat de voorpret maar vast beginnen! Tijdens het kinderfeestje is het toegestaan om je eigen eten en drinken mee te brengen, maar er is ook een mogelijkheid om eten en drinken te bestellen bij Palènpa Park.

 

Palènpa Park alle dagen open in schoolvakanties

Van 16 april tot 30 oktober is het huttenbouwpark open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Tijdens de schoolvakanties is Palènpa Park zes dagen per week geopend om lekker te komen bouwen. Je kunt dan kiezen voor een ochtenddeel of middagdeel. Let op: in de kerstvakantie en krokusvakantie is Palènpa nog gesloten, want dan is het te koud.

Contact

Palènpa Park - Landgoed Kleine Vennep
Hoofdweg 1041
2152 LJ Nieuw-Vennep
Nederland