Fort van Hoofddorp | Film VLUCHT - als je thuis niet meer veilig is

Op zondag 4 juni 2023 draait de film VLUCHT in het Fort van Hoofddorp. De film is in de zomer van 2022 opgenomen in en om het Fort en wordt vertoond in het kader van Veelzijdig Haarlemmermeer. De film is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vluchteling. Zij organiseren in de nacht van 17 op 18 juni De Nacht van de Vluchteling waarbij Fort van Hoofddorp de eerste rustpost is.
Still uit de film VLUCHT

Tijden VLUCHT: 13.30-14.30 en 15.30-16.30 uur. Toegang is gratis. Een donatie aan Stichting Vluchteling is mogelijk via QR code op locatie. Maximaal 100 bezoekers, vol = vol.

In het kader van Veelzijdig Haarlemmermeer programmeert Fort NOXX zondag 4 juni muziek op het terras en kun je een rondleiding volgen in en op het fort. Voor deze ‘behind the scenes’ rondleiding meld je je aan via femme@fortvanhoofddorp.nl. De kosten voor de rondleiding bedragen 5,- pp. Tijden: 12-13.00 en 14-15.00 uur. 

Over VLUCHT 
Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven?
Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen?
En als je uiteindelijk je leven niet meer zeker bent?

Max leidt een gewoon bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is docent Nederlands en heeft een grote liefde voor literatuur en geschiedenis. Een enorm rechtvaardigheidsgevoel. En een mening. Dan verandert zijn leefwereld. Steeds meer dingen worden verboden. Meningen worden gevaarlijk. Max wordt ontslagen, bedreigd en opgepakt. Vrijgelaten en weer opgepakt. Max neemt het moeilijkste besluit van zijn leven: hij vlucht. Naar een onbekende toekomst.

Eric Corton speelde de door hem zelfgeschreven monoloog VLUCHT in juli 2021 op een braakliggend terrein in Amsterdam Sloterdijk.

In de zomer van 2022 werd een registratie van VLUCHT gedraaid, om dit belangrijke verhaal bereikbaar te maken voor een groter publiek. Inmiddels wordt VLUCHT op diverse plekken in het land vertoond.

Over de Nacht van de Vluchteling
Fort van Hoofddorp opent speciaal voor alle deelnemers die meedoen aan de Nacht van de Vluchteling haar deuren en is de eerste rustpost van dit wandelevenement. De wandeling in deze regio start bij de Koepelgevangenis in Haarlem, en loopt via Hoofddorp, Aalsmeer, Amsterdamse Bos naar het eindpunt: Westergasterrein in Amsterdam. De verwachting is dat tussen 1:30 en 3:00 uur de wandelaars aankomen bij het fort alwaar ze even op adem kunnen komen en voor een kop koffie wordt gezorgd.

Vrijwilligers gezocht
Zonder vrijwilligers geen Nacht van de Vluchteling – daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers een onvergetelijk event willen bezorgen. 
Meer informatie via https://www.nachtvandevluchteling.nl/vrijwilliger.