Annette Atiya, nieuwe mede-eigenaar van Boutique Hotel Herbergh & Brasserie La Bouche

Annette is sinds kort één van de nieuwe eigenaren van Boutique Hotel Herbergh met bijbehorende Brasserie La Bouche. Zodra je hier binnenstapt, voel je je gezien en welkom. Ondanks de actuele verbouwplannen, is de sfeer iets wat overeind zal blijven als het aan Annette ligt. Met deze horecaplek wil ze namelijk het onderscheid maken met gastvrijheid.
Annette Atiya in De Herbergh

Annette, we zijn in Badhoevedorp. Wat betekent deze plek voor je? 

We wonen al ons hele leven in Badhoevedorp en mijn kinderen zijn hier groot geworden. Het is hier echt fantastisch wonen. Er zijn veel leuke sportclubs in de buurt en hele goede scholen. Het dorp is charmant maar tegelijk zit je dichtbij Amsterdam, daar ben je zo op de fiets.

Heeft het wonen en ondernemen in één dorp voordelen?

Zeker! Doordat we hier zelf wonen kunnen we goed inspelen op lokale behoeftes. Bewoners uit het dorp komen hier graag een hapje eten. Ondanks dat wij geen ervaring hebben in de horeca, denken we dat we met onze onderneming het verschil maken met persoonlijke en kwalitatieve service. Maar niet alleen voor de locals hoor. Juist ook voor reizigers die bijvoorbeeld lang van huis zijn of een vermoeiende reis hebben gemaakt. Dan bieden wij ze een stukje thuiskomen. Dat is wel echt onderscheidend hier in de omgeving van Schiphol.

Met hulp van de gemeente onderzoeken we via het archief uit welk jaar de eerste drankvergunning stamt. Dit is waarschijnlijk ergens halverwege tot eind 1800.

De plek waar we nu zijn, hotel Herbergh, heeft een rijke historie. Hoe is dit begonnen?

Inderdaad, ik vond dit heel bijzonder om te ontdekken. Gemeente Haarlemmermeer heeft van zichzelf al veel geschiedenis, met de drooglegging in 1852. Met hulp van de gemeente onderzoeken we via het archief uit welk jaar de eerste drankvergunning stamt. Dit is waarschijnlijk ergens eind 1800. Toen diende dit café als gelagkamer voor paard en arbeider. Sindsdien is er nog zoveel gebeurd, Schiphol is er in de tussentijd zelfs nog bij gekomen. Vandaag de dag heeft ons boetiekhotel 25 hotelkamers, een gezellige bar en een brasserie met zonnig terras. Maar ook dit blijft niet lang meer hetzelfde, want we hebben grootse plannen!

Foto Sloterweg Spaarnwouderweg 18e eeuw
Mensen zeggen vaak: “Wat pittig, een horecazaak runnen!”, en dat is ook wel zo. Maar wij vinden het vooral mooi om te doen. Ondernemen op een leuke manier.

Sinds kort zijn jullie de nieuwe eigenaren en slaan jullie een nieuwe (culinaire) weg in. Wat kunnen we ons hierbij voorstellen?

In november 2022 heb ik met een paar businesspartners het hotel overgenomen. Tuurlijk twijfelden we even, maar dit is wel echt heel gaaf. Mensen zeggen vaak: “Wat pittig, een horecazaak runnen!”, en dat is ook wel zo. Maar wij vinden het vooral mooi om te doen. Ondernemen op een leuke manier.

In februari is onze nieuwe menukaart ingegaan en daar krijgen we heel veel positieve reacties op. De insteek is de Oost-Mediterraanse keuken, zoals het heerlijke gerecht Sabich, gecombineerd met de internationale keuken. Daarnaast bieden we ook genoeg alternatieven voor dieetwensen aan, en we werken met lokale en verse ingrediënten van het seizoen. Ik ben ook trots op onze twee vrouwelijke chefkoks. Lisa werkt hier al lang, Hanna is nieuw en komt uit Oekraïne. Ze is ontzettend goed en heeft meegedaan aan MasterChef in Oekraïne.

Bord met eten
Hotellobby met bank en schilderijen

Waarom is dit zo’n leuke plek om te werken?

Het team springt bij op plekken waar het op dat moment druk is; of dat nou de receptie of het restaurant is. Dat maakt het dynamisch, maar ook persoonlijk. Echt dat boetiekhotel gevoel.

Ons kleine team is een mix van jong en oud. Het vaste team is intact gebleven toen wij het overnamen. Een paar hele goede krachten werken hier met plezier voor al tientallen jaren. Dit zijn ook goede leermeesters voor nieuw personeel. Het leuke is dat dit vaak jongeren zijn die ook hun sport- of schoolmaatjes enthousiasmeren om hier te komen werken als bijbaan. Iedereen heeft moeite met personeel vinden, maar bij ons gaat het eigenlijk best goed.

Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?

Momenteel werken we aan een masterplan met ENZO architecten. Zij hebben ook de vorige verbouwing van dit pand gedaan in de jaren 60, dus dat is heel bijzonder. Komend jaar gaan we alles verbouwen en benadrukken we nog meer die boetiekstijl. Er is veel ruimte die nu niet goed benut wordt, dus we gaan veel openbreken en slimmer inrichten. Ook gaan we gebruikmaken van hybride ruimtes die je zakelijk of privé kunt afhuren. Het wordt echt verrassend en van deze tijd, met leuke Instagram-hoekjes en een mooie hotellobby. Daarnaast gaan we de huidige hotelkamers een flinke upgrade geven en ook meer hotelkamers toevoegen in ruimtes die nu niet gebruikt worden. Het wordt echt heel gaaf, dus hou het zeker in de gaten!

Hotel Herbergh van de buitenkant