Fortenfestival en Open Monumentendag

Fortenfestival en Open Monumentendag – ontdek het zelf, je kunt alle kanten op. Van 3 - 11 september is het fortenfestival.
De Stellingtafel bij Fort Hoofddorp wordt in werking gezet door kinderen van het Montessori Haarlemmermeer

Op zaterdag 3 september vertonen we doorlopend tussen 12-16:00 u de video-documentaire Herbestemming Fort van Hoofddorp (ca. 20 minuten) in de poternezaal. Je kunt daar vrij toegankelijk binnenwandelen via de buitenruimte of via het restaurant van Fort Noxx.

2 jaar lang volgde documentairemakers Wendy & Michiel, van 5GradenOost, de bouw, -en het renovatie traject. De oplevering, opening en eerste activiteiten in augustus en september 2020 zijn in een 20 minuten durende documentaire vastgelegd. Nu, in 2022 is Fort van Hoofddorp genomineerd voor de verkiezing Monument van het jaar 2022. Een mooie gelegenheid om terug te kijken op de werkzaamheden en de periode van transformatie aan het publiek te tonen. De
documentaire draagt bij aan het besef van wat de waarde en betekenis is van deze transformatie en maakt zichtbaar hoe belangrijk het is dat het fort behouden blijft en dat het fortgebouw- en eiland kan worden opengesteld voor en gebruikt door huurders en publiek. De documentaire zal na 3 september ook online verspreid worden.

Je kunt je bezoek uitbreiden met een rondleiding (op aanmelding) op zaterdag 3 september. Rondleidingen starten om 12 uur, om 13.15, 14.30 en 15.45. Samen met een van onze gidsen wandel je over het forteiland, alwaar je bij de Stellingtafel de inundatiegebieden van de Stelling van Amsterdam kunt bekijken. Je loopt door de gangen, langs de nissen en door de keelkazemat, je krijgt specifieke Fort van Hoofddorp weetjes te horen en ontvangt het Fortkwartet bij een
drankje bij onze horeca Fort NOXX.

Het gehele weekend van 3 en 4 én van 10 en 11 september kun je vanaf 12 uur terecht op het terras bij Fort NOXX en ontvang je bij je bestelling het Fortkwartet twv 5,-. Met de spelkaarten in de hand kun je het forteiland- en gebouw zélf ontdekken. 8000m2 forteiland, in 1 klein doosje!

Reserveren voor rondleiding op zaterdag 3 september met gids via femme@fortvanhoofddorp.nl