Opening expositie "Passie wordt kunst"

De expositie “Passie wordt Kunst” wordt geopend op vrijdag 23 augustus öm 16.00 uur en loopt tot en met zaterdag 5 oktober. Tijdens de expositie is werk te zien van Jeanne Lienos (schilderijen), Peggy Eras ( tuin-beelden van glas en steen) en Josée Netten (Sieraden)
Kunstwerk in de tuin Galerie De Tuinkamer

Deze tentoonstelling laat zien hoe de belangstelling en de passie voor een onderwerp kan uitgroeien tot kunst.  Jeanne Lienos verwerkt haar belangstelling voor, en de mysteries van zwarte gaten en het ontstaan van de aarde tot schilderijen. Het feit dat ze iets schildert wat in feite niet te zien is stemt tot nadenken. Peggy Eras heeft een voorliefde voor steen en glas en verwerkt die samen tot sterke en krachtige sculpturen. Josée Netten gebruikt haar kennis en belangstelling voor parels, robijnen, zilver en goud voor het maken van nieuwe sieraden uit erfstukken. Even zo goed gebruikt ze siliconenrubber voor nieuwe sieraden. 

Jeanne Lienos is geboren in Den Helder. Tekenen en schilderen begon al in haar schooltijd. Haar vader was kunstschilder, dus Jeanne kreeg het schilderen al mee in haar genen. Of zoals ze zelf zegt “Je raakt er niet meer van los”. Daarna volgde ze schilderslessen bij verschillende kunstenaars in Alkmaar/ Bergen en Heerhugowaard. Het begon met olieverf, daarna aquarelleren en nu vooral acryl met epoxy hars en soms met halfedelstenen of onderdelen uit klokken. Haar interesse in en de passie voor, de mysteries van het heelal ontstond vooral in coronatijd. Maar voorlopig is ze nog lang niet klaar met de mysteries van het heelal

Peggy Eras woont in de Hilversumse-Meent. Na diverse steensoorten te hebben bewerkt ontwikkelde ze een voorkeur voor serpentijn. Deze steen geeft bij het polijsten zoveel kleur cadeau, dat ze er vrolijk van werd. Want kleur is voor haar heel belangrijk. Maar het polijsten is heel erg arbeidsintensief. Op zoek naar een alternatief voor het polijsten kwam ze op het idee om steen te combineren met glas. Door te experimenteren met de oven temparatuur lukte het haar om ruig glas te maken. Door dit ruige glas te combineren met steen ontstaan krachtige kleurrijke beelden met een grove uitstraling. Haar werk is ook te zien in Beeldentuin Keigaaf.

Als jong meisje begon Josée Netten  kleurrijke schilderijtjes te mozaïeken van stukjes glas die zij op straat vond. Later breidde haar creatieve pad zich uit. Na fotografie - met tentoonstellingen door het hele land - ging zij werken met onder meer vilt, steen, glas en brons. Uiteindelijk leidde dit pad haar naar sieraden maken. Niet alleen nieuwe sieraden zagen zo het licht. Oude sieraden of onderdelen van erfstukken die voorheen maar ongebruikt in dat sieradendoosje bleven liggen, geeft zij weer een nieuw sprankelend leven. Hierdoor ontstaan soms zeer uiteenlopende sieraden die veelal ook op meerdere manieren te dragen zijn.  

Na de opening is de expositie “Passie wordt kunst” nog te zien van 24 augustus tot en met 5 oktober op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak. Telefonisch 023-5623858 of via pj.dees@quicknet.nl

Galerie de Tuinkamer, Wilsonstraat 61, 2131 PM Hoofddorp