Winterse activiteiten voor jong en oud: laat je inspireren!

Nu de dagen korter en donkerder zijn, is het heerlijk om warm binnen te blijven. Maar ook in de winter is er genoeg te beleven! Ga eropuit deze kerstvakantie en ontdek je omgeving! Dit hoeft echt niet altijd (veel) geld te kosten. Er is zoveel leuks te beleven in Haarlemmermeer en voor ieder wat wils. Zo kun je traditioneel gaan kerstshoppen, maar wist je bijvoorbeeld al dat Landgoed de Olmenhorst ook in de winter magisch is? Laat je inspireren…
Kunstfort Vijfhuizen in de winter
Ingepakte chocoladeappeltjes op de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst

Op Landgoed de Olmenhorst ben je het gehele jaar welkom. In de herfst voor het plukken van heerlijke appels en peren in de boomgaard, in de lente kun je genieten van een wandeling tussen de prachtige bloesem. Maar óók in de winter wordt er van alles georganiseerd! Denk aan een knusse kerstbrunch, een appelmarkt met de eigen producten, een oliebollenverkoop en verschillende activiteiten voor kids. Daarnaast is De Fruitloods elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kom langs voor een kopje koffie of een gezellige borrel en scoor gelijk een origineel kerstcadeau. Wedden dat jij niet met lege handen thuis komt?!

Kunstfort in de winter

Kunstfort Vijfhuizen

Dit UNESCO Werelderfgoed forteiland, aan de rand van Haarlemmermeer, is zeker een bezoekje waard. Eerder schreven we al over diverse tentoonstellingen op het gebied van kunst, erfgoed en natuur die hier georganiseerd worden. Maar ook zonder de portemonnee te hoeven trekken kun jij genieten van deze mooie plek, maak bijvoorbeeld een wandeling over het winterse forteiland! Check de actuele openingstijden en exposities op de website van Kunstfort Vijfhuizen.

Mickey en Minnie bij de kerstboom

Kerstshoppen in Hoofddorp winkelstad

Geen zin om nat te sneeuwen of regenen, maar moet je wel nog de deur uit voor je kerstinkopen? Stel het niet langer uit, want in het deels overdekte winkelhart van Hoofddorp kom je niets tekort. Het centrum is momenteel prachtig verlicht, en met de versierde kerstbomen waan jij je helemaal in de kerstsferen. Je kunt alle dagen van de week terecht bij wel 400 bekende winkels of horecagelegenheden die hun zaak gezellig en warm voor je hebben ingericht. Op vrijdagen kun je je bezoek nog combineren met een bezoekje aan de weekmarkt. Het centrum van Hoofddorp is erg goed te bereiken, dus voor je het weet ben je weer thuis met alles wat je nog nodig had. Kun jij weer lekker onder je dekentje kruipen met een knusse kerstfilm!

Vliegtuig bij Transport Museum

Nederlands Transport Museum

Het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep is er voor jong en oud. Of je nou geïnteresseerd bent in vrachtwagens of vliegtuigen: je kijkt je ogen hier uit! Ontdek de rijke transporthistorie die ons land kent met honderden unieke objecten, bijzondere exposities of bestuur zelf één van de vliegsimulatoren. Klinkt dit voor jou ook als een must-see? Grijp dan snel je kans, want dit museum sluit helaas haar deuren in 2023. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. Bekijk wel even de website voor uitzonderingen tijdens de kerstvakantie.

Cruquius Museum in de winter

Het Cruquius Museum

Deze belangrijke en iconische plek, gevestigd in een top 100 rijksmonument, staat al langere tijd bekend als cultureel uitje. Maar ook tijdens de kerstvakantie organiseert het museum regelmatig extra activiteiten voor verschillende leeftijden. Neem een kijkje met je kids bij het Stoomlab en leer hoe een stoommachine werkt. Of laat ze rondleiden door de Kindergidsen, zodat de rondleiding voor iedereen begrijpelijk is. Op zoek naar iets voor met de hele familie? Bezoek dan zeker de voorstelling Living History: spannend, leerzaam en met humor!