Fort Penningsveer: slapen in een fort & groepsaccommodatie

Fort Penningsveer zorgt voor een uniek verblijf als groepsaccommodatie. Scholen en bedrijven verblijven hier om te werken, leren of recreëren. Dit oude fort is één van de 42 forten die deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam (#). De forten zijn circa 1900 gebouwd als verdedigingswerk rond Amsterdam. Sinds eind 1985 is Stichting Fort Penningsmeer eigenaar van het fort. Zij hebben het opgeknapt tot een uniek buitenverblijf met groepsaccommodaties. Particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven maken gebruik van de accommodatie. 
Buitenkant Fort Penningsveer met bankje en planten

Evenementen bij Fort Penningsveer 

Fort Penningsveer is een unieke locatie en wordt veelvoudig gebruikt als evenementenlocatie. Het fort heeft mogelijkheden tot overnachtingen voor groepen van maximaal 66 personen. Daarnaast beschikt het fort over zalen voor evenementen en een trouwlocatie voor de gemeente Haarlemmermeer. 

Ligging van het Fort 

Middenin het groen en op loopafstand van recreatiegebied Spaarnwoude. Vlakbij historische plaatsen zoals Haarlem en Spaarndam, daar vind je Fort Penningsfeer. Doordat het fort aan de rand van Haarlem ligt bij Spaarnwoude, is het omringd door water, wandel- en fietspaden. Hierdoor is Fort Penningsmeer dé prefecte locatie voor het maken van wandel-, fiets- of kanotochten. Daarnaast liggen het strand en de historische binnenstad van Haarlem allemaal op korte afstand van het fort. 

Buitenkant Fort Penningsveer met picknicktafels en veel groen
Buitenkant Fort Penningsveer met groene deur en wachthuisje
Ontbijtzaal Fort Penningsveer

Word vriend van het fort 

Ter ondersteuning van de sociale en maatschappelijke doelstellingen van het fort kun je lid worden van de vriendenstichting. Het verzamelde geld wordt gebruikt om het verblijf op het fort van minder draagkrachtige groepen te ondersteunen. Voor meer informatie over Stichting Vrienden van het Fort kun je contact opnemen via het volgende emailadres vriendenvanhetfortbijpenningsveer@gmail.com

Contact

Fort Penningsveer
Penningsveer 2
2065 AM Haarlemmerliede
Nederland