Vier Koningsdag 2024 in Haarlemmermeer!

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is voor jong en oud genoeg te doen in Haarlemmermeer. Zo kan je op Koningsnacht tot diep in de nacht dansen. En op Koningsdag zijn er op verschillende plekken vrijmarkten om af te struinen voor de mooiste pareltjes. Verder zijn er leuke activiteiten zoals spelletjes en optredens van Nederlandse artiesten. Je kan ook op de markt en op terrassen terecht voor wat lekker te eten of te drinken. Ben jij benieuwd naar wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder!
Kinderen op koningsdag
Koningsdag op Burgemeester van Stamplein Bron: Kees van der Veer

Vrijmarkt Hoofddorp Centrum

Op Koningsdag kan je al vroeg terecht in Hoofddorp Centrum. De vrijmarkt is namelijk al vanaf 7 uur open. In het centrum zijn meer dan genoeg straten waar mensen hun spullen mogen verkopen. Bij het Raadhuisplein, Dirk tromplein, Burgemeester van Stamplein, de Kruisweg en de Marktlaan kan jij langs allerlei kleedjes struinen voor de mooiste schatten. De vrijmarkt duurt tot 17.00 uur. Naast de vrijmarkt zijn er ook genoeg leuke activiteiten voor jong en oud, denk hierbij aan diverse eetkraampjes en terrassen met livemuziek waar je kan genieten van een hapje en een drankje. 

Koningsdag in winkelcentrum Floriande Bron: Renata Jansen-Fotografie

Vrijmarkt Winkelcentrum Floriande Hoofddorp

Bij Winkelcentrum Floriande is het ook groot feest tijdens Koningsdag. Kinderen tot en met 12 jaar mogen hier hun spullen verkopen op de vrijmarkt. Zij kunnen een inschrijfformulier halen bij Verhage Floriande om een plekje te reserveren. Verder is er voor volwassenen en kinderen ook een onwijs leuk muziekprogramma met optredens van Armand Fuchs, Leo Nardell, Boy Levi, Ramon Sandbergen, Johan Kettenburg, Jaime van Dijk en DJ Dansi. De vrijmarkt is geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De Rustende Jager Bron: Danny de Casembroot

Vrijmarkt Nieuw-Vennep

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan jij naar de gezellige vrijmarkt in Nieuw-Vennep, aan de Venneperweg en de Dorpstraat. Op het parkeerterrein van de Rustende Jager mogen kinderen hun kleedje neerleggen om spulletjes te verkopen. Ze kunnen ook diverse spelletjes spelen. Er zijn voor volwassenen natuurlijk ook activiteiten! Zo kan je onder andere ringsteken terwijl je op een oude tractor zit, schapen scheren, een rondje rijden op een koets, een bridge fietstocht doen en kan je los gaan op muziek bij Grand Café Maze.

Bron: visithaarlemmermeer.nl

Koningsdag bij Fort NOXX

Altijd al willen feesten in een unieke locatie? Op Koningsdag viert Fort NOXX feest met de band The Docters. Tijdens hun live optreden kan je dansen op gouwe ouwe nummers van muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Het evenement is van 13.00 uur tot 18.00 uur en de band speelt van 14.00 uur tot 17.00 uur. 

Bord met de tekst "Haarlemmerliede" Bron: Danny de Casembroot

Koningsdag in Haarlemmerliede

Op Koningsdag kleurt ook heel Haarlemmerliede weer oranje. Op het Dorpsplein zijn van 14.00 uur tot 19.00 uur meerdere leuke activiteiten te doen. Zo kunnen kinderen meedoen aan een spellencircuit. Voor jong en oud is er de mogelijkheid om mee te doen aan een loterij, kan je ringsteken op de fiets en is er een BBQ waar je lekkere hapjes kan eten. 

Buitenkant restaurant Lieveling Bron: Restaurant Lieveling

Koningsnacht aan Toolenburgerplas

Vier jij graag Koningsnacht aan het water? Dan ben je bij dit evenement, georganiseerd door restaurant Lieveling, aan het juiste adres. Op 27 april kan jij hier van 20.00 uur tot 01.30 uur gezellig met je vrienden swingen op de livemuziek van Nederlandse artiesten als Lange Frans, Wolter Kroes, Ramon Sandbergen, Robin Topper en DJ Will-I-Am.  

Gebouw van C. Bron: C.

Up To You Koningsnacht XL

Voor jongeren is er op Koningsnacht een tof evenement in Cpunt. De laatste editie van het feest UP TO YOU is die nacht. Het evenement is voor jongeren vanaf 16 jaar en het is van 22.00 uur tot 3.00 uur. De line-up bestaat uit DJESSE, DJ DYLVN, DJ KUBES en DJ JUSTYN.

Naast deze leuke activiteiten, is er nog veel meer te doen. Elke kern viert Koningsdag met andere festiviteiten. Fijne Koningsdag en veel plezier!