Kinderboerderij de Boerenzwaluw: de boerderij voor iedereen

Als ouder wil je niets liever dan je kinderen een wereld van mogelijkheden bieden, zoals een plek waar ze kunnen spelen, leren en ontdekken. Kinderboerderij de Boerenzwaluw is precies zo’n plek. Het bruist hier van plezier en educatie voor jong en oud. Gelegen achter Stadscentrum Hoofddorp biedt deze kinderboerderij een prachtig stukje groen tussen Hyde Park en het centrum.
Kinderboerderij

Wat valt er te zien en te doen?

De Boerenzwaluw biedt een opwindende ervaring voor iedereen van jong tot oud. Ze kunnen er kennismaken met een breed scala aan dieren, zoals de ezels, verschillende schapen- en geitenrassen, knaagdieren en diverse vogelsoorten. Bovendien is er een speeltuin met verschillende speeltoestellen zoals een zandbak, schommels en een klimrek met glijbaan, waar kinderen zich verder kunnen vermaken naast het ontmoeten van de dieren.
 

Educatief uitje 

Naast plezier staat educatie centraal op De Boerenzwaluw. Gepassioneerde medewerkers delen graag hun kennis over dierenverzorging. Neem ook een kijkje aan overkant van de kinderboerderij bij de belevingstuin. Hier groeien en bloeien diverse gewassen en is nog veel meer te beleven. Het hele jaar is hier van alles te ontdekken en door de seizoenen heen zijn er diverse producten uit de tuin te koop op de kinderboerderij. 
 

De medewerkers 

Iedereen is welkom om de medewerkers te helpen op de kinderboerderij, die bovendien dient als een dagbestedingslocatie voor mensen met een beperking. De medewerkers voeren de dagelijkse werkzaamheden uit op de kinderboerderij en zij hebben veel kennis over de dieren. Ze zijn enthousiast en vertellen graag meer over de dieren en hun werkzaamheden. Als je ook wilt helpen, kun je je aanmelden als jeugdlid (12-17 jaar) of als vrijwilliger.

Bron: visithaarlemmermeer.nl
Bron: visithaarlemmermeer.nl
Bron: visithaarlemmermeer.nl

Activiteiten voor kinderen 

Naast reguliere bezoeken biedt de kinderboerderij diverse leuke en leerzame activiteiten, zoals het Schaapscheerdersfeest waar bezoekers onder begeleiding een schaap mogen scheren en met vilt, gemaakt van wol, kunnen knutselen. Er zijn ook ruilbeurzen waar kinderen boeken en speelgoed kunnen ruilen. De kinderboerderij werkt verder samen met verschillende organisaties, waaronder C. die  jaarlijks het evenement Hoofddorp aan Zee in de belevingstuin organiseert. Tijdens dit evenement kunnen kinderen die niet of kort op vakantie gaan meedoen aan leuke activiteiten in de belevingstuin. Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren op de kinderboerderij. Voor informatie hierover kun je terecht bij de beheerders van de kinderboerderij. Er is voor elke bezoeker wel iets te beleven!
 

Op bezoek bij Kinderboerderij de Boerenzwaluw

Lijkt het je leuk om de kinderboerderij een keer te bezoeken? Kijk dan op de website van Kinderboerderij de Boerenzwaluw voor meer informatie over de openingstijden. 

Contact

Kinderboerderij de Boerenzwaluw
Boslaan 5
2132RJ Hoofddorp
Nederland