Berry en Rian: passievolle eigenaren van muziekcafé The Shack

Berry en Rian zijn de trotse eigenaren van muziekcafé The Shack in Oude Meer. Dé plek waar muziekliefhebbers zich echt thuis voelen. Voor beiden is muziek de rode draad in hun leven. Berry groeide op in een muziekrijke omgeving en Rian was in de jaren zeventig DJ. Hun liefde voor muziek spat er bij The Shack vanaf. Het muziekcafé heeft het allemaal: goede muziek, fantastische sfeer en enthousiast publiek. De passie en gastvrijheid van Berry en Rian maken het plaatje compleet. Wij bezochten The Shack en gingen met Berry en Rian in gesprek over deze toffe locatie.
portretfoto Berry en Rian

Berry en Rian, wat is jullie link met Haarlemmermeer?

"The Shack is onze link met Haarlemmermeer. Wij namen het pand in 2011 over en we zitten hier zo goed, dat we nooit meer uit de gemeente zijn vertrokken. Voordat we The Shack begonnen, hadden we Rockcafé Simple. Wat we toen al het allerleukste vonden, waren de avonden waarop bands livemuziek speelden. Hiervan ging ons hart echt sneller kloppen. Daarom startten we in 2006 met het organiseren van livemuziekavonden op verschillende plekken. Toen we in 2011 de kans kregen om deze avonden op een vaste plek te organiseren, pakte we die kans natuurlijk met beiden handen aan. Nu, 11,5 jaar later, doen we het nog steeds met heel veel plezier."

Sfeerimpressie The Shack
Sfeerimpressie The Shack

Wat maakt The Shack uniek?

"Het concept van The Shack is uniek, omdat we alleen open zijn wanneer we livemuziek hebben. We hebben dan de tofste artiesten en bands op het podium staan. Ons muziekcafé trekt een heel divers publiek aan dat vanuit binnen- en buitenland naar Oude Meer komt om naar hun favoriete muziek te luisteren. Ze genieten van de muziek en ontmoeten gelijkgestemden, waardoor ze zich meteen thuis voelen. Dat brengt een supergoede sfeer met zich mee."

 

Wat willen jullie de bezoekers brengen?

"Een plek waar ze echt van muziek kunnen genieten. We proberen alle muzieksoorten voorbij te laten komen. Van blues tot rock en van pop tot grunge. De grootste hits worden afgewisseld met eigen muziek van de bands. We vinden het ontzettend leuk om de Undercoversessies te organiseren. Tijdens deze sessies brengen Nederlandse muzikanten een ode aan hun idolen. Dit zijn vaak doorgewinterde, professionele muzikanten uit bekende bands die het dak er afblazen.

Naast goede muziek, een toffe sfeer en onze mooie locatie, bieden we onze gasten echt een persoonlijke ervaring. Zo proberen we echt om menselijkheid in deze harde wereld terug te brengen. Als je dan ziet dat mensen vaak terugkomen, gezellig een praatje met ons komen maken en dat een middag in The Shack voor hen echt voelt als thuiskomen, dan weet je waar je het voor doet."

Bij ons is iedereen welkom, jong en oud, zolang je maar van muziek houdt.

Waar zijn jullie trots op, als ondernemers in Haarlemmermeer?

"Wij zijn heel trots op wat wij doen. Met ons unieke concept zorgen we voor vermaak op de juiste manier. Bij ons is ook iedereen welkom, jong en oud, zolang je maar van muziek houdt.

Op ons podium staan enorm goede muzikanten die met passie muziek maken, en dat stralen ze ook uit. Ook artiesten die met regelmaat in de Ziggo Dome spelen, treden heel graag bij ons op vanwege de gastvrijheid en het enthousiaste publiek. Sommige grote artiesten zeggen zelfs dat ze ons podium één van de leukste uit hun carrière vonden."

 

Wat kunnen de inwoners van Haarlemmermeer in de toekomst van The Shack verwachten?

"We willen heel graag zo door gaan, zo lang we kunnen. Muziek brengt mensen écht samen. Wij halen zo veel energie uit ons werk en uit het persoonlijke contact met onze gasten. We blijven ons best doen om gave bands op ons podium te krijgen en mensen een onvergetelijke ervaring te geven."

Benieuwd naar de artiesten die binnenkort bij The Shack op het podium staan? Hou hun agenda dan in de gaten!