Bianca van Dijk, inwoonster van Hoofddorp en wandelaar

Bianca van Dijk komt oorspronkelijk uit Haarlem maar woont nu bijna 23 jaar in Hoofddorp. Ondanks dat ze momenteel thuis zit met een burn-out heeft ze hier een positieve draai aan gegeven. Ze gaat namelijk dagelijks wandelen in het prachtige Haarlemmermeerse Bos. Ze neemt vaak foto’s tijdens haar wandelingen die ze deelt via haar instagrampagina. Lees snel meer over Bianca’s passie voor wandelen door de mooiste stukjes van Haarlemmermeer. 
Bianca van Dijk

Bianca, wat zijn jouw favoriete wandelplekken? 

Mijn favoriete plekken zijn het zijn het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas. Bij de Toolenburgerplas is het vaak wat drukker. Het Haarlemmermeerse Bos daarentegen is wat rustiger. Ik kom hier meestal ‘s ochtends, wanneer de zon opkomt. Het is zo fijn en mooi om de zon in het bos op te zien komen.  
 
Ik loop soms rond het meer en soms langs de Geniedijk richting Plesmanhoek. Vooral op die plekken kun je een mooie zonsopkomst bewonderen. Ook loop ik vaak richting Big Spotters Hill en de Groene Weelde. Er zijn hier allerlei geweldige routes te vinden voor wandelaars. 

 

Wanneer je gaat wandelen, doe je dit dan alleen of samen met anderen? 

Ik wandel meestal alleen want er zijn niet veel mensen die rond half 7 ‘s ochtends al opstaan en willen wandelen. Maar regelmatig gaat mijn zusje mee. Wij zijn allebei gezegend met een biologische klok die rond half 6 afgaat. Op die manier is het voor ons goed te regelen om af en toe samen te gaan wandelen. Ook loop ik regelmatig in de middag met een vriendin. 
 

Ik zie elke keer weer nieuwe dingen als ik door het Haarlemmermeerse Bos loop.
Happy Stones
Bianca maakt foto

Op jouw instagrampagina deel je mooie foto’s van wat je zoal tegenkomt tijdens je wandelingen. Hoe is dit ontstaan?  

Fotografie is echt een hobby van mij. Mijn moeder zegt altijd dat ik er iets mee moet doen, maar het is voornamelijk een leuke hobby. Ik heb ooit een spiegelreflexcamera gekocht, maar met een mobiele telefoon is fotograferen net zo makkelijk. 
 

Heb je tips voor beginnende fotografen?  

Qua tips is het onderwerp denk ik belangrijk. Het ligt er maar net aan wat je leuk vindt om te fotograferen. Sommige mensen fotograferen graag planten en mensen, andere fotograferen liever gebouwen of street-art. Dat soort dingen kom je in het bos niet tegen.  
 

Ik zie elke keer weer nieuwe dingen als ik door het Haarlemmermeerse Bos loop. Ik wandel nu al zo’n anderhalf jaar elke dag. Telkens ontdek ik weer nieuwe planten en paddenstoelen. Het blijft heel leuk. Als tip zou ik zeggen: probeer eens op kniehoogte in plaats van op ooghoogte door de lens te kijken. Door je perspectief iets te veranderen ontdek je steeds weer nieuwe dingen. 

Door een Happy Stone achter te laten kun je een glimlach op iemands gezicht toveren.

Je doet ook mee een bijzonder project genaamd Happy Stones. Kun je hier iets meer over vertellen? 

Happy Stones zijn stenen die met de hand worden versierd door mensen. De Happy Stones worden vervolgens op verschillende openbare plekken neergelegd. Dan zie je bijvoorbeeld opeens een mooie steen liggen met een hartje erop of een ander soort versiering.  

Wat heel leuk is tijdens het wandelen is om te zien dat er steeds meer Happy Stones worden neergelegd. Ik doe daar zelf ook fanatiek aan mee. Ook in het Haarlemmermeerse Bos, bij Venneperhout en bij Toolenburg kom ik ze vaak tegen.  

Het idee is dat je ze mag meenemen, om zelf te houden of om iemand anders blij mee te maken. Ik hou zelf een instagrampagina van de stenen bij. Dit is ontstaan tijdens de coronapandemie waarbij mensen veel binnen zaten. De Happy Stones zorgden ervoor dat mensen meer naar buiten gingen. En dat je door een steen achter te laten een glimlach op iemands gezicht kon toveren. Het zijn eigenlijk kleine cadeautjes die je achterlaat.  

 

Waar ben jij trots op als inwoner van Haarlemmermeer? 

Ik ben trots op de vele voorzieningen die we hier hebben. Hoofddorp heeft enorm veel te bieden. Je hebt hier basisscholen, middelbare scholen, beroepsonderwijs en zelfs voetbalclubs op redelijk hoog niveau. Ook wat wandelen betreft zit je hier goed. Het Haarlemmermeerse Bos is prachtig. Daarnaast heb je de Venneperhout en de Toolenburgerplas.  
 

Ik kan het iedereen aanraden om eens een keer te gaan wandelen in de prachtige natuurgebieden van Haarlemmermeer!