Sandra Willems, salesmanager van Landgoed de Olmenhorst

Sandra Willems is salesmanager bij de mooiste boomgaard van Nederland: Landgoed de Olmenhorst. Op dit prachtige landgoed in Lisserbroek vind je 31 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden en monumentale panden. Landgoed de Olmenhorst is een familiebedrijf en bestaat al meer dan 165 jaar. Sandra maakt deel uit van het team en kan met trots vertellen over deze bijzondere plek in Haarlemmermeer. Lees snel meer over deze bijzondere boomgaard en laat je inspireren om in alle seizoenen het landgoed te bezoeken.
Sandra Willems

Sandra, wat is jouw link met Haarlemmermeer?  

Ik woon en werk in Haarlemmermeer. Ik werk nu 14 jaar bij Landgoed de Olmenhorst, sinds 2008. Nadat ik was verhuisd naar Nieuw-Vennep wilde ik heel graag werk vinden dichtbij huis, vanwege mijn kinderen.  
 

Ik keek rond naar wat er hier in de buurt te vinden was qua horeca. Al snel kwam ik uit bij Landgoed de Olmenhorst, wat mij erg aansprak. Ik stuurde een open sollicitatie en had geluk. Ze zaten net op dat moment omhoog qua personeel voor sales. Het kwam dus perfect uit!

We zien onszelf als de grote achtertuin van Haarlemmermeer.
Appelsap
Sandra op de Olmenhorst

Tijdens welke periode komen mensen naar Landgoed de Olmenhorst en wat is er allemaal te beleven? 

Het landgoed is het hele jaar geopend voor publiek. De appel- en perenbomen kunnen tijdens de zelfpluk-periode worden geoogst, in september en oktober. Er is dan veel te doen op De Olmenhorst, voor kinderen en voor het hele gezin. 
 

Door middel van onze adoptiebomen kan iedereen meegenieten van het landgoed. Je kunt bij ons een boom voor een jaar adopteren. In het najaar kun je dan je eigen boom oogsten! Ook mag je het hele jaar door naar de boom toe. Op die manier kun je genieten van de bloei van de boom en de groei van het fruit. 
 

We zien onszelf als de grote achtertuin van Haarlemmermeer. Het landgoed is open van zonsopgang tot zonsondergang en is daarmee voor iedereen gratis toegankelijk. Er komen veel dagjesmensen bij ons langs, die even komen genieten van de rust en de natuur. 

 
Kun je iets vertellen over de andere ondernemers die op het landgoed gevestigd zijn? 

De Olmenhorst is een gemengd agrarisch bedrijf geweest. Hierdoor staan er diverse boerderijen op het landgoed. In deze panden vind je ateliers, winkels en architectenbureau FARO.  
 

In de ateliers kun je meedoen aan een inloopworkshop. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je een kunstwerk van speksteen kunt maken. We hebben ook verschillende workshops voor de kinderen en een speciale kaarsenmakerij workshop. 

Ik vind het knap dat wij ook in moeilijke tijden, zoals tijdens de coronapandemie, er met een volhardend team doorheen kunnen komen.

Wat staat er zoal op de planning voor de komende tijd bij De Olmenhorst? 

We organiseren geregeld inschrijfdiners waar mensen zich voor op kunnen geven. Tijdens een diner kun je kennis maken met onze top chefs en genieten van heerlijk eten op een unieke locatie, zoals in de Fruitloods of in het boshuis. 
 

Ook is het landgoed een geliefde locatie voor zakelijke en particuliere bijeenkomsten. Er is binnenkort een brocante markt en ook met Pinksteren een speciale markt. Van april tot en met oktober is het landgoed een populaire locatie voor bruiloften. We hebben momenteel 45 huwelijken op de agenda staan voor dit jaar. Mensen vinden het prettig om met de voeten in het gras in de perenboomgaard te trouwen. Het hele huwelijk kan bij ons op locatie worden gevierd, van de trouwceremonie, diner tot aan het feest. 
 

Wat maakt jouw bedrijf uniek in Haarlemmermeer? 

De historie en monumentale gebouwen, de relatief grote boomgaard en de toegankelijkheid voor het publiek maken deze plek uniek. Deze combinatie middenin de drukte van de Randstad vind je nergens terug.  
 

Ook is het uniek dat wij hier biologisch telen. Dat doen lang niet alle boomgaarden in Nederland. Onze producten, zoals de sappen, zijn ook nog eens landelijk verkrijgbaar, waar we heel trots op zijn. Door middel van het kopen van onze producten of het adopteren van een appelboom helpen mensen ons met het behoud van deze bijzondere plek. 
 

Waar ben jij trots op als inwoner en werknemer in Haarlemmermeer? 

Persoonlijk vind ik het heel fijn dat dit een veilige omgeving is. Haarlemmermeer is centraal gelegen en een prettige plek om te wonen en kinderen op te voeden. 
 

Op zakelijk vlak ben ik heel trots op het landgoed. Ik zit hier niet voor niets al 14 jaar! Ik ben er trots op dat wij ook in moeilijke tijden, zoals tijdens de coronapandemie, er niet het bijltje bij neer hebben gegooid. Ons kernteam bestaat uit zo’n 10 man en veel oproepkrachten. We kunnen van elkaar op aan en zijn hier met geen stok weg te slaan. 
 

Ik nodig iedereen dan ook uit om eens een kijkje te nemen op ons prachtige landgoed. Op onze website kun je zien welke speciale activiteiten er zijn. Of schrijf je meteen in voor een gezellige avond tijdens een van onze inschrijfdiners!