Van Reeuwijk Fruit & Flowers: pluktuin in Abbenes

Kom zelf vers fruit en aardbeien plukken! De pluktuin Van Reeuwijk Fruit & Flowers is van mei tot oktober geopend. Het hele jaar kun je de winkel en het overdekte terras bezoeken. Meld je in het plukseizoen aan bij de winkel en ga op pad met een mandje. Voor jong en oud is dit een leuk en gezellig uitje. Het plukken van aardbeien en kersen is binnen in de kas, dus ook bij regen is hier iets te beleven!
Man plukt aardbei en doet hem in bakje bij Van Reeuwijk Fruit en Flowers Bron: Visit Haarlemmermeer

Zelf aardbeien plukken

Het bloemenbedrijf Van Reeuwijk startte in 2007 met een aardbeienteelt. Dit was een extraatje bij de bloemenwinkel maar bleek een groot succes. Tot aan 2011 werd het oppervlak steeds uitgebreid. Iedereen is sindsdien welkom om gezond en vers fruit zelf bij de kweker te plukken.

 

Pluktuin fruit: neem een mandje, pluk en reken af!

Hoe werkt het plukken in deze pluktuin? Eigenlijk heel simpel! Met een mandje ga je op pad langs de verschillende soorten fruit. Naast aardbeien zijn er zachte fruitsoorten als zwarte bessen, bramen, frambozen, kersen en kruisbessen. Iedere soort is rijp in een ander seizoen. Pluk zoveel je wilt. In de winkel betaal je na afloop wat je hebt geoogst. Dit kun je thuis heerlijk opeten!

2 dames onder hartenpoort met kist aarbeien in fruitveld

Pluktuin Abbenes met kinderen

Een dagje uit naar de pluktuin kan uitstekend met kinderen. Ga samen op ontdekkingstocht en leer over de herkomst van fruit. Na het plukken kunnen de kids heerlijk spelen in de speelhoek of genieten van een fruitijsje. Bakkerij Van Dam uit Hillegom maakt namelijk met het fruit van Van Reeuwijk heerlijk ijs. Een fruitsapje met gebakje kan natuurlijk ook!

 

Bloemenwinkel en streekproducten

Wil jij een bloemetje dat vers van de kweker is? Bezoek dan de bloemenwinkel. Deze is iedere dag anders met mooie boeketten, rozen en tulpen. Voor de pioenrozen komen er bezoekers uit het hele land. In de winkel zijn ook allerlei streekproducten te koop. Zoals limonadesiroop, jam en dessertsaus. In het voorjaar zijn er verse asperges en in het najaar stoofperen.

Interieur van bloemenwinkel Fruit en Flowers Reeuwijk
Terras bij van Reeuwijk Fruit en Flowers

Van Reeuwijk bezoeken

De winkel, het terras en kwekerij van Van Reeuwijk zijn maandag t/m zaterdag geopend. Bij de kwekerij is er genoeg ruimte om gratis te parkeren. Het plukseizoen is van mei tot oktober. Het hele jaar zijn er in de winkel verse bloemen en heerlijke streekproducten te koop. Ook voor mindervaliden is Van Reeuwijk goed toegankelijk! Je kunt zelfs in een rolstoel meedoen aan de zelfpluk!

 

Kom jij ook zelf aardbeien plukken in Haarlemmermeer? Ontdek deze pluktuin en geniet van vers fruit!

Contact

Van Reeuwijk Fruit & Flowers
Hoofdweg 1475
2157 PA Abbenes
Nederland