KASTAN in Hoofddorp genomineerd voor de Arie Keppler Prijs 2024

Het bijzondere gebouw waar KASTAN in is gehuisvest valt misschien in de prijzen: het is genomineerd voor de Arie Keppler prijs! Deze prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de meest toonaangevende projecten op gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed in Noord-Holland. Dit is natuurlijk een enorme eer en erkenning voor de architect van KASTAN: Gijs de Waal.
Voorkant restaurant KASTAN Bron: visithaarlemmermeer.nl
Leestijd: 2 minuten

Naast deze bijzondere onderscheiding, die op 11 oktober wordt uitgereikt aan één van de twaalf genomineerde projecten, wordt er ook een prijs uitgereikt aan de publieksfavoriet. Wil jij dat deze bijzondere plek er ook met de publieksprijs vandoor gaat? Breng dan voor 22 september jouw stem uit via onderstaande knop!

 

Hotspot KASTAN in Hoofddorp

KASTAN is een groene oase tussen alle moderne gebouwen van het stadse Hype Park. Klimaatadaptatie, circulariteit en duurzaamheid waren de uitgangspunten tijdens de bouw van het pas geopende restaurant in Hoofddorp. De kastanjebomen in en om het pand mochten blijven staan. Sterker nog, drie bomen staan nu te pronken in het restaurant en geven het interieur een unieke sfeer. Een oude wagenschuur van de Adolfshoeve uit Lijnden dient als basis van het complex en is verder compleet opgebouwd met gerecyclede materialen. Deze hebben allemaal een geschiedenis: de kozijnen komen van het Zaans Medisch Centrum, de hardhouten latten uit een plafond van een oud kantoorpand en het houten binnenwerk is afkomstig van de oude wagenschuur toen deze nog in Lijnden stond. De timmermannen en -vrouwen moesten wel zorgvuldig te werk gaan, want er was geen afvalbak aanwezig! Elk reststukje materiaal is gebruikt. Dit vraagt om veel creativiteit en geduld, want tijdrovend is zo’n project wel. Maar dat is het allemaal meer dan waard geweest. Niet voor niets zijn ze genomineerd voor deze bijzondere prijs!

Benieuwd naar het hele verhaal van KASTAN? Lees hier dan verder. En ga zeker eens langs deze hotspot!