Dit zijn 2 perfecte plekken om te duiken in Haarlemmermeer

Duiken is in Nederland misschien niet zo populair als andere watersporten, maar je zult versteld staan als je eens ziet hoe mooi onze eigen onderwaterwereld is! Dit kun je zelf ervaren bij deze twee leuke duikstekken in Haarlemmermeer. Zet je duikbril maar op en kom snel naar het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas, voor eindeloos veel onderwaterplezier!
Duiker met duikbril en duikpak.
Duikers komen boven in de plas in het Haarlemmermeerse Bos.

Het Haarlemmermeerse bos

Bij het Paviljoen in het Haarlemmermeerse Bos vind je een grote stijger waar je zo het water in kunt. Het grote meer middenin het bos is een verrassend mooie en gevarieerde duikplaats. De kleiwanden in dit meer liggen tussen de 5 en 9 meter diep. In het water van het Haarlemmermeerse bos kun je verschillende vissen vinden. Zo zwemmen er de snoek, baarzen, voorns en rivierkreeftjes en zo nu en dan zelfs een mooie meerval.  
 

Maar dat is niet alles: tussen de waterplanten aan de oever en op de zandbodem vind je grote snoekbaarzen. Als je geluk hebt kun je zelfs een paling in actie zien, jagend op een andere vis. Na je duiksessie kun je bij restaurant Papa's Beach House aan de andere kant van het meer heerlijk bijkomen met een hapje en een drankje. Let op: het Haarlemmermeerse bos is een officiële visstek. Hou dus altijd rekening met vissers!

Duikers gaan duiken in de Toolenburgerplas

Toolenburgerplas

Een andere mooie plek om te duiken in Haarlemmermeer is de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Dit grote meer heeft een diepte van maar liefst 18 meter waar enorm veel te ontdekken valt. Het onderwaterleven in dit grote meer is enorm divers, dus je weet nooit wat je tegen zal komen tijdens een duik. En er is een duikparcours uitgezet door duikteam Haarlemmermeer. Ga jij de uitdaging aan? 
 

In de Toolenburgerplas vind je snoeken, maar er zitten ook palingen verborgen tussen het wier. Daarnaast kun je hier snoekbaarzen, karpers, brasems, voorntjes en meervallen spotten. Ook zitten er veel zoetwaterkreeftjes in het meer. De mooiste periode om hier te duiken is in het voorjaar.