11 Bar & kitchen: Samen smaakt succes beter

Loop je over de Kruisweg in Hoofddorp dan kun je de groene parasols van het ruime terras van 11 Bar & Kitchen niet missen. Binnen in het vroegere bankkantoor valt de ruimte op: een hoog plafond met daaraan neon verlichting, een gave inrichting door E.S.T.I.D.A., een interieur ontwerper, met een lange bar en gezellig gedekte tafels. Het restaurant/grand café staat sinds 11 oktober 2023 voor laagdrempelig genieten van lekker eten en drinken.
Interieur van 11 Bar & Kitchen

Grand café

De overkoepelende organisatie van 11 Bar & Kitchen is BenKom Group. Rob Leemker is één van de vier eigenaren. Samen met zijn compagnons runt hij een aantal restaurants en hotels. “Wat voor soort restaurant dit is? Wij zien het als een grand café waar je samenkomt voor een hapje en een drankje. Daarnaast serveren we lunch en diner. We proberen het net even anders te doen. Zo bereiden wij veel van onze gerechten op een Mibrasa grill die gestookt is op houtskool. Als je bij ons dorade bestelt, krijg je een hele vis op je bord. Onze carpaccio is niet met Parmezaanse kaas, maar met Old Amsterdam. De sauzen zijn zelfgemaakt, dus smaken net even anders. Al ons eten is natuurlijk vers.”

Voor de buurt

De insteek van 11 Bar & Kitchen? Rob Leemker: “Alles wat we hier doen, doen we voor de buurt. Hoge kwaliteit houden wij betaalbaar. Mensen die hier langslopen moeten denken: ‘He, ik stap hier binnen voor een hapje en een drankje’. Stads, modern met een hippe uitstraling. Iedereen is hier welkom. Gezinnen met kinderen komen hier eten en mensen spreken hier af om bij te praten met vrienden. We richten ons op de 20-plussers.”
 

Interieur van 11 Bar & Kitchen
Interieur van 11 Bar & Kitchen

Tap je eigen biertje

Achterin de zaak vind je de biertafels. Rob: “Dat is echt een perfecte plek voor een avondje uit met je vrienden. Die tafels hebben een tap, die huur je per liter bier. Hier kun je je eigen biertje tappen. Daar stopt het niet. Gasten kunnen zowel voor groepsdiners als voor borrels terecht in zowel het restaurant als bij de biertafels. Je kunt hier gezellig je verjaardag vieren. Bedrijven organiseren een netwerkborrel of een bedrijfsfeestje. Achterin hebben we schermen hangen. Daar kun je met elkaar naar Formule 1 kijken of naar een Champions League wedstrijd. Er kan heel veel, we staan voor veel open.”

Gerecht bij 11 Bar & Kitchen
Gerecht bij 11 Bar & Kitchen

Ontmoetingsplek in Hoofddorp

Elke dag is anders in 11 Bar & Kitchen. “Het is echt een ontmoetingsplek. Hoofddorp is eigenlijk een dorp waar veel inwoners elkaar kennen. Het gebeurt vaak dat mensen die hier naar binnenlopen ongepland een eersteklas avond beleven door de vrienden die ze hier tegenkomen. Het is vaak erg druk, maar dan is het nog niet overvol. Wij zijn megatrots op wat we hier hebben neergezet. Met BenKom Group gaan we door met ontwikkelen van horeca in Hoofddorp en de regio. Samen iets creëren. We staan voor plezier en gezelligheid. Onze kernwaarde is ‘Samen smaakt succes beter’. Samen met collega’s, andere ondernemers en publiek iets moois neerzetten.”

Contact

11 Bar & Kitchen
Marktplein 11
2132 DA Hoofddorp
Nederland