Theehuis Cruquius: knus familiebedrijf bij het stoomgemaal

Let op: vanaf heden tot eind 2024 is Theehuis Cruquius tijdelijk gesloten. Dit vanwege een verbouwing aan Museum de Cruquius en het theehuis.

Het knusse Theehuis Cruquius ligt direct naast het monumentale stoomgemaal en aan de Ringvaart. Het Theehuis ligt op een unieke plek aan het water. Het is een echt familiebedrijf! Al meer dan 35 jaar runnen Rick, José en hun dochter Lisa Lagerweij met plezier het Theehuis. Het is de perfecte plek voor een ontbijt, high tea, lunch of kopje koffie na een museumbezoek.
Buitenkant Theehuis Cruquius aan de Ringvaart

Lunch restaurant Cruquius 

Bij Theehuis Cruquius kun je zeven dagen per week terecht voor een ontbijt, lunch of een high tea. De menukaart van het ontbijt heeft genoeg variatie en gerechten. Denk bijvoorbeeld aan croissants, kokosyoghurt, pannenkoekjes, een klassieke uitsmijter of avocado op toast. Je kunt voor het ontbijt terecht tussen 9.30 en 11.30 uur. Voor de lunch hebben ze een nog ruimer assortiment. Extra leuk (en lekker) is het ‘12-uurtje’ die elke week verandert. Naast de broodjes hebben ze ook een frietje stoof of een smashed burger. Genoeg keuze voor iedereen!  

High tea Hoofddorp 

Uit de wijde omtrek komen er mensen voor de high tea naar Cruquius. Alles wordt bereid met dagverse producten van Tummers Heemstede. Met scones, sandwiches en natuurlijk veel gebakjes wordt je hele tafel gedekt. De high tea moet je minimaal 2 dagen van te voren te reserveren en is voor minimaal 2 personen. Wil je jouw moeder, vriendin of oma dus eens verrassen? Hier zit je goed! 

Binnenkant Interieur Theehuis Cruquius
Terras theehuis Cruquius
Assortiment gebak bij theehuis Cruquius

Groepsarrangementen Theehuis 

Bij het Theehuis hebben ze ook diverse mogelijkheden voor een groepsarrangement. Denk aan een babyshower, bbq plancha, drie gangen diner of een condoleance. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd, zodat jij nergens aan hoeft te denken. Je hebt zelf geen rommel in je huis en een onvergetelijke (mid)dag op een unieke plek aan het water.  

Bezoek Cruquius Museum 

Het Theehuis Cruquius is al bijzonder doordat het een familiebedrijf is, het heerlijke gerechten serveert en het aan het water van de Ringvaart ligt. Een extra dimensie is dat het Theehuis grenst aan het Cruquius museum. In dit museum word je verwonderd over de kracht van de 19de eeuwse stoomtechniek en de strijd tegen water. Leerzaam en interessant om langs te gaan! Aanschouw met eigen ogen de werking van het oude gemaal en ga daarna een lekker hapje eten bij Theehuis Cruquius. 

Contact

Theehuis Cruquius
Cruquiusdijk 32
2142 ER Cruquius
Nederland