Historisch Museum Haarlemmermeer: 170 jaar pioniersgeschiedenis 

Wil je meer weten over de 170 jaar jonge geschiedenis van Haarlemmermeer? Bezoek dan Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp. Ontdek de historie bij de vaste en tijdelijke exposities en ontmoet de vele pioniers uit de gemeente.
Historisch Museum Haarlemmermeer

Terug in de tijd in het museum van Haarlemmermeer 

Heb je het Cruquius gemaal bezocht en ben je helemaal op de hoogte van de droogmaking van de Haarlemmermeer? Bezoek dan dit andere museum in Hoofddorp. Het Historisch Museum Haarlemmermeer ligt vlakbij het Haarlemmermeerse bos. Het overdekte museum heeft een centraal plein met een nagebouwd schooltje, bank, kerk en natuurlijk een café. In het midden staat zelfs een waterpomp! De Haarlemmermeerpolder werd drooggemaakt voor landbouwgrond. Daarom vind je hier veel oude landbouwwerktuigen. Ook voor de oude ambachten is er aandacht, zoals de smid en kruidenier. 

Recente historie Haarlemmermeer 

De geschiedenis van Haarlemmermeer is met slechts 170 jaar nog erg jong. Naast de landbouwgeschiedenis is er in dit historisch museum ook aandacht voor de oorlogsjaren en het ontstaan van luchthaven Schiphol. Stap in de cockpitopstelling om zelf te ervaren hoe het is om piloot te zijn en bereid je landing op een van de landingsbanen voor. Naast een vaste expositie is er in de kleine zaal iedere drie maanden een andere tentoonstelling te zien. Kijk in de agenda om te zien wat er gepland is. 

Meisje kijkt naar winkel van vroeg
Meisje kijkt door raam oude winkel
Maquette van Haarlemmermeer in het Historisch Museum

Historisch Museum Haarlemmermeer met kinderen 

Wil je jouw kinderen wat kennis bijbrengen over Haarlemmermeer? Doe dan de Dik Trom speurtocht in het museum. De kinderboekenschrijver C. Joh. Kievit groeide op in de gemeente. Ook de bekende kinderboeken spelen zich in Hoofddorp in de 19e eeuw. Voor oudere kinderen is er een andere speurtocht: op visite in de polder. 

Bezoek het museum in Hoofddorp 

De openingstijden van het Historisch Museum Haarlemmermeer vind je hieronder. Boek nu je toegangsticket via de website, voor een kijkje in de 170 jaar oude historie van de gemeente. 

Contact

Historisch Museum
Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp
Nederland