Acht leuke speelplekken in Haarlemmermeer

Voor kinderen is spelen in de buitenlucht ontzettend belangrijk en vooral heel leuk. In Haarlemmermeer is zijn veel speelplekken te vinden waar kinderen heerlijk kunnen spelen. In dit lijstje vind je acht locaties waar jouw kind gegarandeerd blij van wordt! Ken jij ze al allemaal?
Palenpa park
Speeltuin Toolenburgerplas
1

Speeltuinen Toolenburgerplas

De Toolenburgerplas is niet alleen de ideale plek om zomers aan het water af te koelen, maar het is met veel natuur en twee speeltuinen ook een ideale buitenspeelomgeving voor kinderen! De eerste speeltuin vind je bij restaurant de Lieveling. Dit is een grote speelplaats met verschillende unieke speeltoestellen. Bij restaurant Long Island vind je de tweede speeltuin. Hier kunnen de kinderen lekker schommelen, glijden en klimmen.

Locatie: IJweg 1273, Nieuw-Vennep

Speeltuin Kleiland park21
2

Speeltuin Kleiland Park21

In Park21 vind je een grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Er staan diverse speeltoestellen zoals een groot schip, een zipline en een vliegtuigje. Via verschillende bruggetjes en klimroutes kunnen kinderen het water oversteken. Ook kunnen kinderen lekker spelen in het zand, rennen over het gras en pootjebaden in het water. Voor ouders is er voldoende zitgelegenheid. 

Locatie: Park21, Hoofddorp

Klimrek Haarlemmermeerse bos
3

Speeltuinen Haarlemmermeerse bos Hoofddorp

In het hele Haarlemmermeerse bos kunnen kinderen lekker rennen en ravotten want overal vind je speelplaatsen. Zo is er bijvoorbeeld het speelbos, een uitdagend speelparcours om te klimmen en klauteren. Ook kunnen kinderen zich uitstekend vermaken op het Natuurpad. Langs dit pad staan namelijk allerlei toestellen om te spelen en te klimmen, en je vindt er het speelkasteel "fort van Reem Remmelraah". Daarbij vind je bij Papa's Beach House en op het strandje diverse speeltoestellen. Kort om, tijdens jouw wandeling in het bos kom je talloze speelplekken tegen en kunnen kinderen zich de hele dag vermaken.  

Locatie: Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp

Speeltuin de toverbal
4

Speeltuin de Toverbal

Speeltuin de Toverbal in Badhoevedorp is een grote speeltuinvereniging waar kinderen eindeloos plezier kunnen beleven. Er is keuze uit veel verschillende speeltoestellen waardoor kinderen zich niet gauw zullen vervelen. Het is een groene omgeving en er is in de speeltuin genoeg zitplaats voor ouders om lekker even te gaan zitten terwijl ze een oogje in het zeil houden. Als het winkeltje geopend is, kun je ook lekker iets te drinken of een ijsje halen. 

Locatie: Jan van Gentstraat 117, Badhoevedorp

Speeltuin Zwanenburg
5

Speeltuin Zwanenburg

Als je opzoek bent naar een leuke speeltuin, ben je ook bij Speeltuinvereniging Zwanenburg aan het goede adres. Het grote aanbod aan speeltoestellen zorgt voor uren vermaak. De vereniging zet zich in voor buiten- en samen spelen en maakt dit met deze speeltuin mogelijk. De vereniging organiseert ook regelmatig leuke evenementen die jouw kinderen niet willen missen! 

Locatie: Plantsoenlaan 6, Zwanenburg

Jeugdland Hoofddorp
6

Jeugdland Hoofddorp

Bij Jeugdland Hoofddorp is alles mogelijk. Het is een grote speelplek waar je veel verschillende speeltoestellen vindt. Kinderen kunnen spelen met water, zand en hout. Bouw hutten, knutsel in het clubhuis of doe mee aan een van de leuke activiteiten die Jeugdland Hoofddorp organiseert. Spelen en leren gaan hier hand in hand.

Locatie: Redenburgsingel 100, Hoofddorp

Jeugdland Nieuw-Vennep
7

Jeugdland Nieuw-Vennep

Ook bij Jeugdland Nieuw-Vennep gaan leren en spelen hand in hand. Doe mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten, speel op uitdagende speeltoestellen of bouw jouw eigen hut. Je kunt racen op de skelterracebaan of springen op de airtrampoline. Bij Jeugdland Nieuw-Vennep vermaken kinderen zich gegarandeerd! 

Locatie: Getsewoudweg 2, Nieuw-Vennep

Palenpa park
8

Palènpa Park

Bij Palènpa Park worden kinderen écht uitgedaagd. Kinderen leren hoe ze hutten kunnen bouwen en worden aangemoedigd om samen te werken en creatief te denken. Begeleiders helpen de kinderen op weg en leggen uit hoe alles werkt. Palènpa is namelijk een speciale manier van bouwen waarbij geen gereedschap gebruikt wordt, maar waar alles met de hand gebouwd wordt. Beleef bij Palènpa Park een fantastische en leerzame middag. 

Locatie: Hoofdweg Oostzijde 1041, Nieuw-Vennep