Interview kinderburgemeester Vivienne Vermue: Haarlemmermeer is mooi

Vivienne Vermue is alweer een aantal maanden actief als kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Vivienne wilde kinderburgemeester worden om op te komen voor de kinderen in Haarlemmermeer. Ook vertelt de 11-jarige kinderburgemeester hoe ze aankijkt tegen wonen in onze gemeente. Wat zijn haar favoriete plekken en wat doet ze het liefst in haar vrije tijd als ze niet op school zit?
Kinderburgemeester met burgemeester op de foto tijdens Sinterklaasfeest

Cool

“De intocht van Sinterklaas vond ik tot nu toe het allercoolste om te doen”, vertelt Vivienne. “Samen met de burgemeester waren we in vier verschillende kernen van de gemeente. De Sint kwam op verschillende manieren aan: in een auto, op een boot en op de fiets. Super dat ik de Sint ook welkom mocht heten. Het is erg leuk om dingen te doen samen met de burgemeester. Dat doe je normaal niet als je geen kinderburgemeester bent.”

Op de agenda

In een voormalig kantoorgebouw in Cruquius vangt HVO-Querido vluchtelingen op. Kinderburgemeester Vivienne Vermue heeft zelf geregeld dat zij daar op bezoek gaat bij Oekraïense kinderen. “Daar kijk ik echt naar uit. Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor kinderen van asielzoekers. Ik ga daar vragen aan de kinderen wat ze het meest nodig hebben. Verder hoop ik dat kinderen die het niet veilig vinden rondom school of in de buurt mij weten te vinden. Ook ga ik op 8 januari naar de nieuwjaarsreceptie en ik ga met de burgemeester naar de viering van Koningsdag en naar de Dodenherdenking.” 

kinderburgemeester met de burgemeester

Wonen en spelen in Haarlemmermeer

Vivienne vindt het fijn om in Haarlemmermeer te wonen, te spelen en leuke dingen te doen. “Ik vind Haarlemmermeer een mooie gemeente om te wonen. De Toolenburgerplas is één van mijn favoriete plekken. Je kan er zwemmen, er is een speeltuin en er zijn sportapparaten. In Haarlemmermeer zijn ook veel goede fietspaden. In het Haarlemmermeermuseum De Cruquius leer je hoe het vroeger ging met het wegpompen van het water. Het is belangrijk dat mensen dat weten. Je kan in onze gemeente ook veel sporten. Zelf speel ik softbal bij de Pioniers. Ik wil graag dat kinderen meer gaan sporten. En dan vooral gaan softballen want dat is een leuke en sportieve sport om te doen.”

Doen

Er is veel te doen in Haarlemmermeer. “Het is er mooi en groen, met veel parken. Een andere favoriete plek is PARK21. Daar is een speeltuin met een vliegtuig en een boot, er zijn glijbanen en je kan er mooi wandelen en fietsen. Schiphol is ook leuk. Je kan er met een snelle bus naar toe om vliegtuigen te kijken. In het Historisch museum kan je met elkaar praten met oude telefoons. En net als in de Toolenburgerplas kan je in het Haarlemmermeerse Bos ook goed zwemmen. Daar is een klimparcours met klimhut in de bossen. Ik ga ook graag naar de bibliotheek en naar de speel-o-theek. Leuk om speelgoed af te wisselen, zonder dat je het hoeft te kopen!”