Birgit Cramer van den Bogaart: al 22 jaar trotse inwoner van Nieuw-Vennep!

Centrummanager Nieuw-Vennep, communicatiemanager Hoofddorp Winkelstad en bestuurslid van Meerlive zijn slechts een aantal van de velen functies die Birgit uitoefent. Door dit indrukwekkende cv kent Birgit de gemeente als geen ander. Daarom ging VisitHaarlemmermeer in gesprek met haar. Lees verder voor de leukste weetjes en beste tips van Haarlemmermeer.
Birgit Cramer van den Bogaart in Harmoniekoepel

Birgit, hoe ben jij in Nieuw-Vennep terechtgekomen?

Ik ben hier gaan wonen vlak voordat we ons eerste kind kregen, nu ruim 22 jaar geleden. Toen dacht ik dat dit maar tijdelijk zou zijn, maar na een aantal jaar was ik verkocht. De gezelligheid van Nieuw-Vennep, de ligging in Haarlemmermeer en de randstad en het dorpse karakter zorgen ervoor dat ik me hier thuis voel. Door alle actieve verenigingen, hebben mijn kinderen en ikzelf natuurlijk, altijd veel aansluiting gehad met leeftijdsgenoten.

Je doet veel in Haarlemmermeer. Hoe is dit begonnen?

Ik was al vrij snel via mijn toenmalige buurvrouw betrokken bij Oranjevereniging Beatrix. Waar ik 8 jaar in het bestuur heb gezeten. Nadat ik als ZZP-er ben gestart, ben ik bij Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) verantwoordelijk geworden voor de PR en de (online)marketing. En maak ik het magazine de ZuidPost. Later heb ik ook een magazine gemaakt voor Hollandse Plassen. Deze twee ervaringen maakte mij nieuwsgierig naar het ontstaan van Haarlemmermeer. Zodoende heb ik samen met een compagnon een magazine gemaakt over de Waterwolf en de Ringvaart. Genaamd; Varen langs de Oevers van de Ringvaart. De Waterwolf was de bijnaam van het Haarlemmermeer. Ik heb altijd een link gehad met water, dus dit was voor mij echt een cadeautje om te mogen maken. Na dit project volgde veel andere mooie kansen. Recent heb ik samen met Daniëlle de tweede editie van het magazine Liefs uit Haarlemmermeer gemaakt.

Witte Kerk in Nieuw-Vennep
Hoofdvaart in Hoofddorp

Je bent ondertussen een trotse Venneper! Wat doe je het liefst in Haarlemmermeer? 

Er is zo veel te doen, alleen al in Nieuw-Vennep! Ik eet graag bij Bistro Jacques en bij De Rustende Jager. Orries is top voor een heerlijke lunch of een diner. En als ik wil borrelen ga ik naar het altijd gezellige Grand Café de Bulls. Met mijn honden wandel ik vaak bij Landgoed Kleine Vennep. Daar kunnen ze heerlijk rennen over de dijk. Tijdens het wandelen maak ik altijd wel een praatje met een andere Venneper.

Buiten Nieuw-Vennep ga ik vaak naar de Toolenburger Plas en het Haarlemmermeerse Bos. Ik shop in Hoofddorp Winkelstad bij verschillende boetiekjes, zoals Juffrouw Jansen en Ilse. In Hoofddorp eet ik graag bij Fort Noxx of drink ik een borrel bij Nozem. Ik ga overigens meestal op de fiets naar Hoofddorp. Want fietsen door de polder, over en onder de Calatravabruggen vind ik een feestje!

Heb je nog een verborgen tip voor inwoners?

Een aantal dingen vind ik heel bijzonder in Haarlemmermeer. Allereerst het verhaal van de gemeente, bijvoorbeeld de Hoofdvaart. Dat er polderjongens waren die de hele Hoofdvaart hebben uitgegraven om ons een polder te geven. Ik vind een bezoekje aan de gemalen dan ook echt een must als Haarlemmermeerder. Het Cruquius Museum is natuurlijk prachtig. Maar ik zou ook zeker een bezoekje aan Stoomgemaal Halfweg aanraden. Zeker in een weekend dat het stoomgemaal draait. En iets wat ik echt heel leuk vind is de Pieperautomaat in Lisserbroek. Een soort Febo-muur, maar dan voor aardappels. Grappig toch?

Stoomgemaal Halfweg
Landgoed Kleine Vennep