Daniëlle Meijer: eigenaar van Liefs uit Haarlemmermeer

Daniëlle Meijer woont in Hoofddorp en is oprichter en eigenaar van Liefs uit Haarlemmermeer, een blog en magazine ontstaan uit haar blog over Haarlemmermeer. Zij gaat op ontdekking door Haarlemmermeer, op zoek naar geheime pareltjes in de dorpen en in de polder. “Omdat Haarlemmermeer meer is dan Hoofddorp, ben ik vanuit mijn eerste blog twee jaar geleden gestart met Liefs uit Haarlemmermeer.”
Bron: Liefs uit Haarlemmermeer

Voor de liefde naar Haarlemmermeer

“Mijn vriend is geboren en getogen in Hoofddorp, ik ben voor de liefde naar Haarlemmermeer gekomen”, zo verklaart Daniëlle haar link met onze gemeente. “Ik heb altijd gezegd dat ik nooit uit Amsterdam weg zou gaan. Mijn appartementje driehoog achter is leuk als je jong bent, maar super klein. Nu hebben we volop plek, met een ruime tuin. En je woont hier lekker centraal.”

Plat en uitgestrekt 

Haar spontane reactie op ‘Haarlemmermeer’: “De polder. Het is hier allemaal zoveel platter en uitgestrekter. Waar je kijkt zie je rechte lijnen alsof ze langs een liniaal getrokken zijn. Zo anders dan een stad. Je gaat ervan houden, net als van de wind, die je hier altijd tegen hebt. Als al die mooie bollenvelden in bloei staan, dan is de polder op z’n mooist. Ik ben dol op het Haarlemmermeerse Bos. Dat is zo’n coole plek om te wandelen.”

Haarlemmermeer is zo uitgestrekt. Er is nog zoveel niet ontdekt.
Daniëlle Meijer

Geheime plekjes

Wat Daniëlle de inwoners en bezoekers van Haarlemmermeer mee wil geven zijn de geheime, bijna verborgen plekjes. “Haarlemmermeer is zo uitgestrekt. Er is nog zoveel niet ontdekt. Als je naar het zuiden van de gemeente gaat, naar Abbenes, dan kan je daar lekker op een terras boven het water zitten. Hartstikke geschikt voor een kop koffie of een glas wijn. Een gave plek aan de Ringvaart, je ziet de bootjes voorbij komen. Ik gun het iedereen om zo’n plek te ontdekken. Ik verplaats me in wat mensen aantrekt, wat ze zouden willen zien en doen. Een snackbar op de hoek, bijvoorbeeld, is niet bijzonder. Toch kan die zomaar bijzonder worden door wat ze anders doen. De locaties moeten prikkelen, net iets anders zijn. En daarvan hebben we er genoeg in Haarlemmermeer.”

 

Mensen verrassen

De missie van Daniëlle Meijer en haar magazine Liefs uit Haarlemmermeer: mensen verrassen met de gave plekjes. Juist die hotspots waar je naar moet zoeken. “Ik wil blijven vertellen wat voor boeiende plekken er zijn. Er is veel te vertellen, want we zijn een grote gemeente. Dat laat ik twee keer per jaar zien in het Liefs uit Haarlemmermeer-magazine en natuurlijk wekelijks op mijn blog en de verschillende socials.”

Ik wil blijven vertellen wat voor boeiende plekken er zijn. Er is veel te vertellen, want we zijn een grote gemeente.
Daniëlle Meijer

Koop Lokaal

Daniëlle is superfan van Koop Lokaal. “Er zijn ontzettend veel leuke dingen in Haarlemmermeer en onwijs goede ondernemers die fantastische dingen doen. We moeten beseffen dat de locals de aandacht verdienen. Liefs uit Haarlemmermeer werkt onder andere samen met de MeerPas. Een lokaal Haarlemmermeers alternatief voor de landelijke cadeaukaart. Daar houd ik van en daar besteed ik aandacht aan. Het is goed voor de lokale ondernemer, en dus voor de leefbaarheid. Verder zet ik ook graag de lokale ondernemers in het zonnetje.”

Inspiratie opdoen op de fiets

Al fietsend door Haarlemmermeer doet Daniëlle haar inspiratie op. “Daarnaast volg ik lokale Facebookgroepen van de verschillende kernen en volg ik ondernemers, lees de lokale kranten en check InforMeer en Meerradio. Je moet erop uit in Haarlemmermeer, dat stimuleer ik. Ik wil mensen blijven inspireren om geheime, onontdekte plekjes te bezoeken. Het grootste compliment dat ik kan krijgen is: ‘Jee, ik wist niet eens dat dat bij mij in de buurt was, en ik woon hier al zo lang!’” Benieuwd naar alles wat Liefs uit Haarlemmermeer aanbeveelt? Kijk dan op de site www.liefsuithaarlemmermeer.nl en bekijk de socials van Liefs.