Martin Langeveld, oprichter MeerLive Festival

Martin Langeveld is de oprichter van het muziekevent MeerLive Festival. Dit gezellige evenement vindt ieder jaar plaats in Hoofddorp. Het is een van de grootste meerdaagse muziekfestivals van Haarlemmermeer. MeerLive zet de beste Nederlandse artiesten op een podium. Het is een festival voor en door Haarlemmermeerders. Lees snel meer over Martins passie voor muziek en hoe hij dit festival heeft weten te realiseren.
Martin Langeveld

Wat is jouw link met Haarlemmermeer? 

Ik woon zelf al ruim 35 jaar in gemeente Haarlemmermeer. Ik ben 22 jaar geleden begonnen met MeerLive Festival. De samenwerking met de gemeente en de afdeling citymarketing is altijd prettig verlopen. Ze ondersteunen het festival op alle gebieden waar ze kunnen, wat erg fijn is. 
 

Hoe ben je met MeerLive begonnen? 

Het idee kwam 22 jaar geleden tot stand omdat er destijds alleen maar evenementen plaatsvonden in Hoofddorp die gericht waren op een oudere doelgroep. Wij vonden dat er ook een festival moest komen voor een jonger publiek. De leeftijd van de bezoekers van MeerLive is nu tussen de 14 en 80 jaar. 

Van Bløf & Kane tot Guus Meeuwis: inmiddels hebben er al ruim 250 muzikanten opgetreden bij MeerLive.
Meerlive by night
Artiest op Meerlive

Wat valt er te beleven tijdens het MeerLive Festival?  

MeerLive is een jaarlijks muziekfestival in Hoofddorp. Het festival is inmiddels al 22 jaar gratis toegankelijk. Helaas zal dit binnenkort veranderen. Vanwege de huidige regelgeving omtrent veiligheid zal het niet meer mogelijk zijn om een festival van dit formaat gratis toegang te verlenen. Bij een gratis festival heb je geen controle over de bezoekersaantallen, waardoor je er geen veiligheidsplan voor kunt schrijven.  
 

We zijn nog druk bezig met de nieuwe plannen voor het festival van dit jaar. Gelukkig gaat het festival dit jaar wel door! Het festival staat gepland voor het tweede weekend van september. We organiseren MeerLive altijd na de zomervakantie en ook na Mysteryland, zodat deze festivals niet tegelijkertijd vallen.  
 

Wat voor muzikanten treden er op bij MeerLive Festival? 

Van Bløf & Kane tot Guus Meeuwis: inmiddels hebben er al ruim 250 muzikanten opgetreden bij MeerLive. Wat bijzonder is, is dat Wolter Kroes het evenement altijd afsluit op de zondag. Dat doet hij al vanaf het eerste jaar. Ieder jaar sluit hij het festival af. 

Onze artiesten zijn voornamelijk Nederlandstalig, maar we hebben ook buitenlandse acts gehad. Denk aan muzikanten als The Trammps en Jocelyn Brown. We hebben ook een feestband, TOF! Partyband, die ook al sinds het begin bij ons is. Deze band komt uit Groningen. Dit soort dingen zijn uniek in Nederland. 

Ik ben trots op het team waar ik mee werk en dat we binnen Haarlemmermeer een naamsbekendheid hebben van 99%.

Wat maakt jouw bedrijf nog meer uniek in Haarlemmermeer? 

MeerLive Festival is een beetje de reünie in de zomer van Haarlemmermeer. Alle leeftijdscategorieën komen er samen. Iedereen ontmoet elkaar weer bij MeerLive na de zomervakantie. Dit geldt niet alleen voor het publiek, maar ook voor het bedrijfsleven. MeerLive Festival heeft bijna 300 sponsoren uit de regio. 
 

Waar ben jij trots op als ondernemer in Haarlemmermeer? 

Ik ben trots op wat er allemaal is ontstaan aan relaties door MeerLive, zowel op zakelijk als op privévlak. Iedereen komt hier bij elkaar. Ook ben ik trots op het team waar ik mee werk, en dat we binnen Haarlemmermeer een naamsbekendheid hebben van 99%. En dat we bijna iedere artiest hebben gehad uit Nederland. 
 

Ik ben trots dat het MeerLive Festival ruim 20 jaar gratis toegankelijk is geweest. Het is het leukste evenement in Haarlemmermeer. Ik nodig iedereen dan ook uit om het tweede weekend van september naar MeerLive Festival in Hoofddorp te komen en mee te genieten van alle gezelligheid!