De leukste tips voor de herfst van wethouder Charif El Idrissi

Wethouder van Haarlemmermeer Charif El Idrissi woont in Hoofddorp met zijn vrouw en twee kinderen (1 en 3 jaar). Visit Haarlemmermeer sprak hem over zijn leukste tips uit de gemeente, onder andere voor de herfst. Lees jij mee?
Wethouder Charif El Idrissi

“Ik ben geboren in Haarlem en opgegroeid in de wijk Overbos in Hoofddorp. Een hele leuke wijk met een grote saamhorigheid. Er woonden veel verschillende culturen samen. We hadden het niet breed, maar samen met elkaar als gezin vormden we een hecht team. Na mijn vwo aan het Haarlemmermeer Lyceum ben ik Bedrijfseconomie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens heb ik mijn eerstegraads-lesbevoegdheid tot docent behaald. Ik heb met veel plezier op verschillende scholen binnen en buiten Haarlemmermeer lesgegeven, zelfs tot ik wethouder werd.”

“Ik ben de politiek ingegaan omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan onze samenleving. Ik had veel contact met welzijnsorganisaties met betrekking tot de zorg voor mijn ouders en hielp anderen waar ik kon. Ik wilde me toen gaan inzetten voor de meest kwetsbaren in de samenleving en werd daarom raadslid. Na raadslid werd ik fractievoorzitter en nu dus wethouder met portefeuilles Werk & Inkomen, Arbeidsmarktbeleid, Inburgering en Digitalisering. Zo hoort ook Armoedebeleid in mijn portefeuille.”

Toneel en musea

“Van huis uit gingen wij niet vaak naar musea of theatervoorstellingen. Dus toen ik in 4 vwo voor het eerst naar het theater ging, vond ik dat fantastisch! Ik heb ook een van de eerste voorstellingen van Najib Amali gezien, in een toen nog bijna lege zaal. Nu gaan we geregeld naar het theater of naar een cabaretvoorstelling. Zo fijn dat we een aantal prachtige theaters zo vlakbij hebben.”

Museum de Cruquius
Theater Het Oude Raadhuis

Lekker op pad met de kids

“Als het een beetje mooi weer is, stappen we heerlijk op de fiets. Lekker naar het Haarlemmermeerse Bos en dan even stoppen bij Papa’s Beach House. Of bij ons om de hoek bij de Toolenburgerplas een rondje wandelen, de kinderen kunnen daar heerlijk spelen op een van de speeltoestellen. Laatst zijn we bij het Nederlands Transportmuseum geweest, dat vonden de kinderen echt fantastisch, en ik stiekem ook! Wat zeker nog op mijn lijstje staat is appels plukken bij De Olmenhorst, dat gaan we in de herfstvakantie zeker doen. Het is een prachtige plek om lekker rond te struinen, een appeltaartje te eten en nog een paar zelfgeplukte appels of peren mee naar huis te nemen. Wat altijd fijn is voor een indooractiviteit is het Speelkasteel. De kinderen genieten altijd volop in de ballenbak, daar hebben ze uren plezier. Als wij een gezinsdagje hebben dan sluiten wij deze dag het liefst af met sushi, het favoriete eten van mijn vrouw. Dat maakt een dagje uit helemaal compleet voor ons.”

Wat zeker nog op mijn lijstje staat is appels plukken bij De Olmenhorst, dat gaan we in de herfstvakantie zeker doen. Het is een prachtige plek om lekker rond te struinen, een appeltaartje te eten en nog een paar zelfgeplukte appels of peren mee naar huis te nemen.

Waarom visithaarlemmermeer.nl

“Het is ontzettend handig om alle leuke activiteiten die er in onze gemeente te doen zijn op een website verzameld te hebben. Ik gebruik de agendatool voor gezinsuitjes in het weekend en leuke lunchtips met kindvriendelijke restaurants. Maar er staat natuurlijk veel meer op. Ontdek het zelf op visithaarlemmermeer.nl.”

Eindeloze rijen appel- en perenbomen op de Olmenhorst
Wandelpad in Haarlemmermeerse Bos