Park Zwanenburg: verken dit gloednieuwe recreatiegebied


Aan de zuidoostkant van Zwanenburg vind je Park Zwanenburg, een gloednieuw recreatiegebied van 35 hectare groot. Hier kunnen de inwoners van Zwanenburg genieten van de rust en de natuur. Daarnaast vormt Park Zwanenburg een groen knooppunt voor bezoekers uit de regio die in de toekomst via deze route zelfs helemaal van Amsterdam naar het strand kunnen fietsen.
Park Zwanenburg

Verbonden aan Spaarnwoude Park 

Park Zwanenburg maakt deel uit van de Groene As. Dit is een ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en recreatiegebied Spaarnwoude Park verbindt. Het nieuwe Park Zwanenburg is nog volop in ontwikkeling. Zo komt er zelfs een moerasgebied dat met een faunatunnel verbonden is met de andere delen van Park Zwanenburg. 
 

Wat te doen in Park Zwanenburg 

Er valt genoeg te beleven in Park Zwanenburg. Midden in het park vind je een grote speelplaats voor de kleine kinderen. Ook is er een groot basketveld waar wat oudere kids hun energie kwijt kunnen. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes en kun je vanuit Park Zwanenburg ook heerlijk fietsen door Zwanenburg.  

Kortom, er valt genoeg te zien en beleven in Park Zwanenburg! Al is het gebied nog volop in ontwikkeling, je kunt nu al komen genieten van de prachtige natuur in dit nieuwe groene recreatiegebied van Zwanenburg.